Gluteeniton Kanttarellipiirakka

AINEKSET

PIIRAKKAPOHJA
100 g voita
100 g maitorahkaa
1 muna
30 g emmental juustoraastetta
0.5 tl suolaa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Kaurajauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
100 g kantarelleja
1 rkl voita
1 dl valkoviinia
150 g creme fraichea 28 %
75 g kantarelli-tuorejuustoa
3 munaa
0.5 tl suolaa

VALMISTUS

PIIRAKKAPOHJA
Aluksi pohjaa varten sekoitin pehmeän voin, rahkan, munan ja juustoraasteen.
Ja sitten joukkoon kuivat aineet sekoitettuna.
Pohjataikina jääkaappiin tunniksi.

TÄYTE
Täytettä varten laitoin kattilaan pakkasesta sulaneet kantarellit valkoviinin ja voin kanssa.
Kuumensin sen verran, että voi suli ja kantarelleihin imeytyi viini+voi-seos.
Toisessa astiassa sekoitin muut täytteen ainekset.

Kaulitsin taikinan kaurajauhoseoksen avulla 26 cm piirakkavuokaan sopivaksi.
Laitoin vielä piirakkavuoan taikinoineen pakastimeen 10 minuutiksi.
Ennen uuniin laittoa pistelin pohjaan reikiä haarukalla.
Esipaiston pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Sen jälkeen pohjalle kantarellit ja muu täyte päälle, ja takaisin uuniin puoleksi tunniksi.
Jotta pohjan reunat eivät kuivuisi liikaa, laitoin viimeiseksi 10 minuutiksi piirakan päälle folion.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *