Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kanel- och zucchinipaj

Glutenfri kanel- och zucchinipaj

Glutenfri kanel- och zucchinipaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

20

minuter

Bakning i ugn

Ingredienser

  • 4 ägg

  • 1,5 dl socker

  • 1,5 dl farinsocker

  • n. 300 g finriven zucchini

  • 150 g smält smör

  • 1 dl Virtasalmi's Glutenfria Boveteflingor från Spannmål Produkt

  • 5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 2 tsk kanel

  • 2 tsk bakpulver

  • Dekoration
  • 100 g mjukt smör

  • 1 pkt strösocker

  • 1 dl rumstempererad yoghurt utan smaksättning

  • en skvätt äkta vanilj

Beredning

  • Vispa ihop ägg, socker och farinsocker.
  • Tillsätt zucchini, smör och boveteflingor i skummet.
  • Blanda samman Ljus Glutenfri Mjölblandning, kanel och bakpulver.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till degen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader. 20 minuter och låt svalna ordentligt.
  • Dekoration
  • Vispa smöret en stund med en elvisp.
  • Tillsätt hälften av florsockret och rör om.
  • Tillsätt yoghurt, vanilj och resten av florsockret.
  • Blanda och fördela över pajbotten.


  • Dekorera som du vill. © Noora Viljakainen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.