Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kanel- och zucchinipaj
Glutenfri kanel- och zucchinipaj
Publicerad på
Glutenfri kanel- och zucchinipaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
20
minuterBakning i ugn
Ingredienser
4 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
n. 300 g finriven zucchini
150 g smält smör
1 dl Virtasalmi's Glutenfria Boveteflingor från Spannmål Produkt
5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
- Dekoration
100 g mjukt smör
1 pkt strösocker
1 dl rumstempererad yoghurt utan smaksättning
en skvätt äkta vanilj
Beredning
- Vispa ihop ägg, socker och farinsocker.
- Tillsätt zucchini, smör och boveteflingor i skummet.
- Blanda samman Ljus Glutenfri Mjölblandning, kanel och bakpulver.
- Tillsätt de torra ingredienserna till degen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader. 20 minuter och låt svalna ordentligt.
- Dekoration
- Vispa smöret en stund med en elvisp.
- Tillsätt hälften av florsockret och rör om.
- Tillsätt yoghurt, vanilj och resten av florsockret.
- Blanda och fördela över pajbotten.
Dekorera som du vill. © Noora Viljakainen