Gluteeniton Kanelinen Kesäkurpitsapiirakka

Gluteeniton Kanelinen Kesäkurpitsapiirakka

UUNIPELLILLINEN

AINEKSET

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
n. 300 g hiunoksi raastettua kesäkurpitsaa
150 g sulatettua voita
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Tattarihiutaleita
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta

KUORRUTUS
100 g pehmeää voita
1 pkt tomusokeria
1 dl huoneenlämpöistä maustamatonta jugurttia
ripaus aitoa vaniljaa

VALMISTUS

Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri.
Lisää vaahtoon kesäkurpitsa, voi ja tattarihiutaleet.
Sekoita keskenään Vaalea jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe.
Lisää kuivat aineet taikinaan.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin. 20 minuuttia ja jäähdytä kunnolla.

KUORRUTUS
Vaahdota voita hetki sähkövatkaimella.
Lisää puolet tomusokerista ja sekoita.
Lisää jugurtti, vanilja ja loput tomusokerista.
Sekoita ja levitä piirakkapohjan päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.

© Noora Viljakainen

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.