Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

15

bitar
Tillagningstid

7

minuter

Ingredienser

  • 4 ägg

  • 1,5 dl socker

  • 1,5 dl Viljatuote Ljus Glutenfri Mjölmix

  • 2 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • 100-200 g sylt

  • 2 dl vispgrädde

  • 200 g vaniljkvarg (eller färskost)

  • färska bär efter smak

Beredning

  • Vispa socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till skummet, rör om så lite som möjligt. Skrapa ner smeten i en djup långpanna klädd med bakplåtspapper och jämna ut den. Grädda i 225°C i 7-10 minuter.
  • Låt svalna en stund efter att du tagit ut den ur ugnen och rulla ihop den medan den fortfarande är varm. Vispa grädden och tillsätt kvargen eller färskosten och sylten. Bred ut jämnt över bottnen och lägg på bären. Rulla ihop tårtan till en ganska tät rulle. Lösgör bakplåtspappret från bottnen samtidigt som du rullar den till en rulle. På det sättet hålls bottnen ihop och gör det lättare att flytta den intakt. Låt den glutenfria rulltårtan ligga i bakplåtspapperet en stund. Om du har gjort rulltårtan i förväg är det här också ett bra sätt att förvara den i kylen.
  • Strö socker över rulltårtan före servering, toppa med vispad grädde eller dekorera enligt eget önskemål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.