Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rulltårta
Glutenfri rulltårta
Publicerad på
Glutenfri rulltårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15
bitarTillagningstid
7
minuterIngredienser
4 ägg
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
- Fyllning
100-200 g sylt
2 dl vispgrädde
200 g vaniljkvarg (eller färskost)
färska bär efter smak
Beredning
- Vispa socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till skummet, rör om så lite som möjligt. Skrapa ner smeten i en djup långpanna klädd med bakplåtspapper och jämna ut den. Grädda i 225°C i 7-10 minuter.
- Låt svalna en stund efter att du tagit ut den ur ugnen och rulla ihop den medan den fortfarande är varm. Vispa grädden och tillsätt kvargen eller färskosten och sylten. Bred ut jämnt över bottnen och lägg på bären. Rulla ihop tårtan till en ganska tät rulle. Lösgör bakplåtspappret från bottnen samtidigt som du rullar den till en rulle. På det sättet hålls bottnen ihop och gör det lättare att flytta den intakt. Låt den glutenfria rulltårtan ligga i bakplåtspapperet en stund. Om du har gjort rulltårtan i förväg är det här också ett bra sätt att förvara den i kylen.
- Strö socker över rulltårtan före servering, toppa med vispad grädde eller dekorera enligt eget önskemål!