Hemsidan " Glutenfria recept " Julens recept " Glutenfri julflaskbakelse

Glutenfri julbullelängd

Glutenfri julbullelängd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

10

bitar
Tillagningstid

25

minuter

Denna glutenfria längden kommer att få dig i julstämning! Låt dig inte luras av utseendet, denna imponerande längd är lätt att göra! Den är dessutom vegansk.

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjölk

  • 1 dl vatten

  • 25 g jäst

  • 1 dl indiansocker

  • 1 msk Viljatuote Glutenfri Psyllium

  • 0,5 msk kardemumma

  • 1 tsk salt

  • en nypa äkta vaniljpulver

  • 5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar + mer vid rullningsstadiet

  • n. 100 g mjölkfritt margarin

  • Fyllning:
  • burk plommonsylt (300 g)

  • Ceylonkanel

  • För smörjning:
  • ca 1 msk smält mjölkfritt margarin

  • 1 msk lönnsirap

  • På toppen:
  • mald mandel

Beredning

  • Värm mandelmjölk- och vattenblandningen till handtemperatur. Lös upp jästen i blandningen.
  • Tillsätt indiansocker, kryddorna och psyllium. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn smet. Vispa i margarinet och tillsätt till degen. När degingredienserna är väl blandade, kavla ut degen och platta försiktigt ut den med hjälp av mjölet. Fyll med ett tunt lager plommonmarmelad och strö över kanel. Kavla ut degen och dela bullen på längden i två delar. "Platta till" (med snittytan uppåt) och nyp ihop ändarna. Jäs i ca 30 min. Pensla med smält margarin och lönnsirap (blanda) och strö över mandelmjöl. Grädda i ugnen i ca 25 min/225 grader.
  • Glutenfri julbullelängd är bäst när den är färsk!

    Marita Eriksson | MyBlissKtchn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.