Gluteeniton joulupullapitko

Gluteeniton joulupullapitko

Tämä gluteeniton ja vegaaninen joulupullapitko nostaa joulutunnelman kattoon! Älä anna ulkonäön hämätä, näyttävä pullapitko on helppo valmistaa!

AINEKSET

2 dl mantelimaitoa
1 dl vettä
25 g hiivaa
1 dl intiaanisokeria
1 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1/2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
ripaus aitoa vaniljajauhetta
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta + lisää kaulimisvaiheessa
noin 100 g maidotonta margariinia

Täytteeseen:
purkki luumumarmeladia (300g)
Ceylon kanelia

Voiteluun:
noin 1 rkl sulaa maidotonta margariinia +
1 rkl vaahterasiirappia

päälle:
mantelirouhetta

VALMISTUS

Lämmitä mantelimaito-vesiseos kädenlämpöiseksi. Liuota sekaan hiiva.
Lisää intiaanisokeri, mausteet ja psyllium. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Notkista margariini ja lisää taikinan sekaan. Kun taikinan ainekset ovat hyvin sekaisin, kumoa taikina ja kauli kevyesti levyksi jauhoja apuna käyttäen. Täytä ohuehkolla kerroksella luumumarmeladia ja ripottele päälle vielä kanelia. Rullaa taikina ja halkaise pötkö pituussuunnassa kahteen osaan. “Letitä” (leikkauspinta ylöspäin) ja nipistä päät. Kohota noin 30min. Voitele rasvasulalla ja vaahterasiirapilla (sekoitus) ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista uunissa noin 25 min / 225 asteessa.

Marita Eriksson | MyBlissKtchn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *