Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk pepparkaksbakelse

Glutenfri och vegansk pepparkakstårta

Glutenfri och vegansk pepparkakstårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

16

st
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfri och vegansk pepparkakstårta är inte bara utsökt utan också snabb och enkel att förbereda. Du kan till och med använda extra julchoklad för dekoration.

Ingredienser

  • Deg
  • 1,5 msk Viljatuote Glutenfri Linkross och 4 msk vatten

  • 3 dl (200 g) Virtasalmi Grain Product Light Gluten Free Mjölpuré

  • 3 tsk pepparkakskrydda

  • 1 tsk malen kardemumma

  • 1 msk matsoda

  • 0,25 tsk salt

  • 100 g mjölkfritt margarin

  • 2 dl glutenfri soja- eller havremjölk, t.ex. Barista

  • 1,5 dl (100 g) farinsocker

  • 3 msk mörk sirap

  • Glasyr:
  • 2 dl glutenfri havregrynsvisp

  • 100 g glutenfri mejerifri färskost

  • 1 dl (60 g) strösocker

  • grönt färgämne

  • en droppe citronsaft

  • För dekoration:
  • strudel, bär, choklad

Beredning

  • Värm ugnen till 180°C och klä en bakplåt (ca 24 x 30 cm) med bakplåtspapper. Om du använder en stor plåt, lägg degen bara halvvägs upp på plåten.
  • Blanda linfrömjöl och vatten till ett veganskt "ägg". Ställ åt sidan för att jäsa.
  • Blanda de torra ingredienserna i en annan skål: mjöl, kryddor, bakpulver och salt.
  • Värm margarinet och havregryn i en kastrull på låg värme. Låt inte blandningen koka. Rör ner farinsocker och sirap och ta av blandningen från plattan. Låt vätskorna svalna i några minuter.
  • Blanda först linkross"ägget" i vätskorna med en visp och blanda sedan de torra ingredienserna med en slev. Bred ut degen på bakplåtspapper i en bakplåt / bakform.
  • Grädda kakan i ugnen i ca 15-20 minuter. Kolla kakan efter 15 minuter och gör ett stickprov i mitten av kakan. Om det fortfarande är mycket deg som fastnar på sticken, låt den stå i ca en minut i taget, men inte mer än ~20 min. Kakan stelnar när den svalnar.
  • Låt kakan svalna ordentligt före glasyren.
  • Vispa havrevisp till ett fluffigt skum. Tillsätt färskost och florsocker och fortsätt vispa. Ta undan ca 2 dl av den vita glasyren och färga den grön med en liten mängd färgämne (eller enligt färginstruktionen). Tillsätt ca 1-2 tsk citronsaft och vispa blandningen styv.
  • Bred ut den vita glasyren ovanpå den avsvalnade tårtan. Skär tårtan i bitar och strö de gröna "granarna" över tårtan. Dekorera bitarna med strössel, bär, choklad eller vad som helst man vill dekorera sin bit med.
  • kaka

    håller sig väl övertäckt i kylen i ca 4 dagar. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Tips

  • Den glutenfria och veganska pepparkakstårtan är också en utsökt godbit under semestern, då du kan dekorera tårtan med julchoklad och andra julgodis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.