Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt våffelbröd av hirs
Glutenfritt hirsvåffelbröd
Publicerad på
Glutenfritt hirsvåffelbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
minuterLäckert glutenfritt hirsbröd är perfekt till både middag och frukost. Tack vare den milda smaken kan du välja vilken topping du vill, antingen salt eller söt.
Ingredienser
6 dl varmt vatten
1,5 tsk torrjäst (eller 20 g färsk jäst)
1 dl hasselnötspulver
(1 msk Linfrö från Virtasalmi Cereal Products)
1 tsk salt
Beredning
- Blanda de torra ingredienserna i en skål med en trägaffel och tillsätt det varma vattnet.
- Blanda degen tills den är smidig och var försiktig så att du inte blandar för mycket! Häll upp i en 1,5 liters limpform.
- Låt brödet jäsa i en halvtimme.
- Baka i 225 grader i ca 45 minuter.
- Lägg det bakade glutenfria hirsbrödet på ett galler och låt svalna.
Tips
- Kommer det fortfarande att finnas bröd kvar efter en eller två dagars bakning? Prova att rosta brödet i en brödrost, så framhävs den krispiga ytan och de milda smakerna. Du kan också använda brödet i t.ex. bruschetta.
6 dl vätska verkar vara mycket jämfört med 5 dl mjöl. Degen rinner ut ur den bakplåtspappersklädda ringform jag använder.
Hej Ulla,
tsk Receptet har rätt mängd vätska och mjöl 🙂 Observera att 4 psyllium också läggs till degen, vilket binder en enorm mängd vätska.
Bra recept, ibland ändrar jag mjölet lite, men det fungerar fortfarande.
YUM bröd! Det är så gott och hälsosamt på grund av hirsemjölet! Lätt att göra, bra konsistens ❤️Helposti anpassningsbar med olika mjölsorter.
YUM bröd! Det är så gott och hälsosamt på grund av hirsemjölet! Lätt att göra, bra konsistens ❤️Helposti anpassningsbar med olika mjölsorter.
Är det möjligt att göra bröd av hirsemjöl ensam? På grund av allergier är alla andra spannmål, potatis och majs ute ur kosten.
Hej Jenna,
Vi har inte provat det här brödet med enbart hirsmjöl, men i princip kan du göra brödet helt med hirsmjöl. Om du använder enbart hirsmjöl kan det leda till förändringar i brödets konsistens/textur och smak.