Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri nötköttspaj

Glutenfri bullpaj

Glutenfri bullpaj

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

40

minuter

Den glutenfria bullpajen är perfekt att servera till kaffet eller lunchen. Den enkla pajbotten är gjord av Virtasalmi Cereal Products lätta mjölmix. Fyllningarna gör det enkelt att få en lite annorlunda look.

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Blanda ingredienserna till basen med t.ex. en trägaffel.
  • Vik runt kanterna och botten på formen.
  • Förgrädda i ugnen på 200°C i ca 10 minuter.
  • Fyllning
  • Gör fyllningen medan bottnen gräddas.
  • Skär Cave Bull i mindre bitar och Koskenlaskija i tärningar.
  • Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
  • Fördela fyllningen över bottnen.
  • Grädda i 200°C i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills fyllningen har stelnat.


  • Servera den glutenfria bullpajen lätt kyld. Jamiela Ruotsalainen |Willa Sarkko

2 Kommentarer

  1. Varför i hela friden anges inte storlek, diameter eller volym på tårtorna i anvisningarna? Det är frustrerande att försöka hitta instruktionerna och gissa om till exempel en paj ska vara tunn eller tjock. De exakta instruktionerna uppmuntrar också till experiment.
    Mängden kryddor är också vägledande. Då kan man anpassa efter sina egna smakpreferenser.
    Personligen föredrar jag att välja instruktioner som innehåller dessa saker.

    1. Hej Kaisa,
      Den här pajen kan göras i en 24-30 cm långpanna. Tjockleken varierar något beroende på formens storlek. Vi brukar göra pajer i en 27 cm lång långpanna! I det här receptet är det paprikan Koskenlaskija som ger pajen smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.