Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri nötköttspaj
Glutenfri bullpaj
Publicerad på
Glutenfri bullpaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
40
minuterDen glutenfria bullpajen är perfekt att servera till kaffet eller lunchen. Den enkla pajbotten är gjord av Virtasalmi Cereal Products lätta mjölmix. Fyllningarna gör det enkelt att få en lite annorlunda look.
Ingredienser
- Botten
100 g mjukt smör eller margarin
0,25 dl socker
1 ägg
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk salt
- Fyllning
1 pkt (150 g) Atria Vuolu Bulls
0,5 pkt (125 g) Valio Koskenlaskija Paprika
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
0,5 pss (100 g) pasta av ärtor, majs och morötter
Beredning
- Botten
- Blanda ingredienserna till basen med t.ex. en trägaffel.
- Vik runt kanterna och botten på formen.
- Förgrädda i ugnen på 200°C i ca 10 minuter.
- Fyllning
- Gör fyllningen medan bottnen gräddas.
- Skär Cave Bull i mindre bitar och Koskenlaskija i tärningar.
- Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
- Fördela fyllningen över bottnen.
- Grädda i 200°C i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills fyllningen har stelnat.
Servera den glutenfria bullpajen lätt kyld. Jamiela Ruotsalainen |Willa Sarkko
Varför i hela friden anges inte storlek, diameter eller volym på tårtorna i anvisningarna? Det är frustrerande att försöka hitta instruktionerna och gissa om till exempel en paj ska vara tunn eller tjock. De exakta instruktionerna uppmuntrar också till experiment.
Mängden kryddor är också vägledande. Då kan man anpassa efter sina egna smakpreferenser.
Personligen föredrar jag att välja instruktioner som innehåller dessa saker.
Hej Kaisa,
Den här pajen kan göras i en 24-30 cm långpanna. Tjockleken varierar något beroende på formens storlek. Vi brukar göra pajer i en 27 cm lång långpanna! I det här receptet är det paprikan Koskenlaskija som ger pajen smak.