Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Surdegsbakning " Glutenfri ciabatta med surdeg

Glutenfri ciabatta med surdeg

Glutenfri Ciabatta med surdeg

Recept av Helena och Fiialiisa Kemppainen, MakuaMedia
0.0 från 0 röster
Doser

6

st
Total tid

12

timmar 

Låt smakerna tala för sig själva. Starta ett nytt smakäventyr genom att upptäcka surdegsbakning!

För instruktionerna behöver du 200 g aktiv surdegsrot.
Klicka här för instruktioner om hur du återupplivar och matar torkad surdegsrot.

Ingredienser

Beredning

  • Förbered psylliumgelén: blanda 385 g vatten och 13 g psyllium. Låt vila i 2-3 minuter tills gelen bildas.
  • Blanda de torra ingredienserna: blanda tapiokastärkelse, rismjöl, durramjöl, havssalt och socker i en skål. Blanda väl.
  • Kombinera de våta ingredienserna: tillsätt Surdeg, äppelcidervinäger och olja till psylliumgelen. Blanda tills det är jämnt.
  • Gör degen: tillsätt mjölblandningen gradvis till de våta ingredienserna. Knåda degen med en elvisp i ca 5 minuter eller för hand tills den är smidig och klibbig.
  • Forma ciabatta: Stjälp upp degen på en mjölad bräda. Forma till en skiva och skär i 6 - 8 limpor.
  • Jäs: Täck brödet lätt med en trasa och låt det jäsa i 6-12 timmar.
  • Baka: Förvärm ugnen till 230 °C och placera en behållare på ugnsbotten för ångan. När du sätter in brödet i ugnen häller du varmt vatten i formen eller lägger i 2 till 4 isbitar. Grädda i 25-30 minuter, tills brödet är gyllenbrunt och krispigt.
  • Kyl: Låt brödet svalna på ett galler i minst 30 minuter innan du skär det.

2 Kommentarer

  1. Torkad durrasurdeg är nu på prov och jag tänkte prova detta recept när Surdeg är klar. Vad kan du ersätta tapiokastärkelse? Är majsstärkelse okej?

    1. Hallå?

      Med majsstärkelse kan du ersätta tapiokastärkelse i förhållandet 1:1. Om det behövs kan du tillsätta lite vätska om degen känns för torr. Majsstärkelse är mer benägen att torka ut degen, medan tapiokastärkelse gör bakverket mer elastiskt och lite mer segt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.