Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri granola

Glutenfri granola

Glutenfri granola

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

25

st
Tillagningstid

20

minuter

Att göra granola är förvånansvärt enkelt, och du vet vad du häller i din yoghurt! Förvara glutenfri granola i rumstemperatur i en burk med lock.

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en bakplåt med hög kant med bakplåtspapper.
  • Blanda olja och honung. Om honungen är styv kan du värma den i mikrovågsugnen en stund. Rör ner vätskan i flingorna.
  • Mal nötterna och tillsätt dem till flingorna.
  • Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20-30 minuter.
  • Rör om emellanåt. Granolan ska stekas till en gyllenbrun yta.
  • Låt granolan svalna. Blanda i de torkade bären och kliet.
  • Glutenfri granola är utsökt som den är eller som tillbehör till yoghurt eller ostmassa.

2 Kommentarer

  1. Vad ska man ersätta havre med när alla inhemska sädesslag är "i grytan"
    havrehavre Så många bra recept som då stannar vid... även glutenfria ( är spannmål)
    Tack för tipset

    1. Hej Kristiina!
      Tyvärr har vi inte några andra flingor i den här större storleken. Du kan testa att ersätta havren med boveteflingor, men i så fall ska du mala nötterna riktigt smått för att minska rostningstiden. Håll koll på hur flingorna rostar i ugnen, men vi skulle gissa att rostningstiden är cirka 10-15 minuter. havreflingor Boveteflingorna är mycket tunnare och mindre än de stora .

      Jag hoppas att detta hjälper!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.