Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri granola
Glutenfri granola
Publicerad på
Glutenfri granola
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
stTillagningstid
20
minuterAtt göra granola är förvånansvärt enkelt, och du vet vad du häller i din yoghurt! Förvara glutenfri granola i rumstemperatur i en burk med lock.
Ingredienser
3 msk rapsolja
3 msk Honung
3 dl nötter
2 dl torkade bär- och eller fruktbitar
2dlVirtasalmen Viljatuote glutenfritt havrekli
Beredning
- Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en bakplåt med hög kant med bakplåtspapper.
- Blanda olja och honung. Om honungen är styv kan du värma den i mikrovågsugnen en stund. Rör ner vätskan i flingorna.
- Mal nötterna och tillsätt dem till flingorna.
- Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20-30 minuter.
- Rör om emellanåt. Granolan ska stekas till en gyllenbrun yta.
- Låt granolan svalna. Blanda i de torkade bären och kliet.
- Glutenfri granola är utsökt som den är eller som tillbehör till yoghurt eller ostmassa.
Vad ska man ersätta havre med när alla inhemska sädesslag är "i grytan"
havrehavre Så många bra recept som då stannar vid... även glutenfria ( är spannmål)
Tack för tipset
Hej Kristiina!
Tyvärr har vi inte några andra flingor i den här större storleken. Du kan testa att ersätta havren med boveteflingor, men i så fall ska du mala nötterna riktigt smått för att minska rostningstiden. Håll koll på hur flingorna rostar i ugnen, men vi skulle gissa att rostningstiden är cirka 10-15 minuter. havreflingor Boveteflingorna är mycket tunnare och mindre än de stora .
Jag hoppas att detta hjälper!