Gluteeniton granola

Gluteeniton granola

Granolan tekeminen on yllättävän helppoa, ja tiedät, mitä jogurttisi sekaan kaadat! Säilytä granolaa huoneenlämmössä kannellisessa purkissa.

AINEKSET

25 annosta

3 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunaja
10 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Isoja Kaurahuitaleita
3 dl pähkinöitä
2 dl kuivattuja marjo ja tai hedelmäpaloja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta kauralesettä

VALMISTUS

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita öljy ja hunaja keskenään. Jos hunaja on jäykkää, lämmitä sitä hetki mikrossa. Sekoita neste hiutaleisiin.
Rouhi pähkinöitä ja lisää ne hiutaleisiin.
Kaada seos uunipellille ja paahda uunissa 20-30 minuuttia.
Sekoittele välillä. Granola saa paistua kullanruskea pinta.
Anna granolan jäähtyä. Sekoita joukkoon kuivatut marjat ja leseet.

Tulosta

2 kommentti

  • Mitä kauran tilalle, kun kaikki kotimainen vilja “pannassa”
    Niin monta hyvää ohjetta joka sitten stoppaa siihen että kaura… vaikka gluteenitonkin (kaura on viljaa)
    Vinkistä kiitos

    • Hei Kristiina!
      Valitettavasti meiltä ei löydy muita hiutaleita tässä isommassa koossa. Voit kokeilla korvata kauran tattarihiutaleella, mutta rouhi tällöin pähkinät todella pieneksi jotta paahtoaika lyhenee. Tarkkaile miten hiutaleet paahtuvat uunissa, mutta veikkaisimme paahtoajaksi noin 10-15 minuuttia. Tattarihiutaleet kun ovat huomattavasti ohuempia ja pienempiä kuin isot kaurahiutaleet.

      Toivottavasti tästä on apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *