Hemsidan " Glutenfritt fullkornsmjöl Dark TEF " Glutenfri höst-cheesecake
Glutenfri Autumn Cheesecake
Publicerad på
Glutenfri Autumn Cheesecake
Recept av Kirsi Euspilys
Tillagningstid
30
minuterGlutenfri höstcheesecake är perfekt att avnjuta vid kaffebordet. Cheesecakebotten är gjord på mjölet Dark Tef från Virtasalmi Cereal Products.
Ingredienser
- Botten
2 ägg
0,75 dl Brunt socker
1 ml rom och smak
150 g morotspasta
0,5 dl Rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
- Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl kryddad plommon-kanelkräm
100 g vaniljfärskost
3 tsk vaniljsocker
5 gelatin
Beredning
- Botten
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt smaksättare, morotsgranulat och olja i skummet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet.
- Om degen känns för lös, tillsätt lite mer mjöl.
- Grädda i en lös form i cirka en halvtimme i knappt 200 grader (bakugn)
- Kyl ner tårtbotten och lägg den i en tvättad långpanna med bakplåtspapper.
- Fukta basen med (lingon)juice
- Fyllning
- Blanda gelatinet med en liten mängd vatten.
- Vispa grädden och tillsätt de övriga ingredienserna.
- Lägg fyllningen ovanpå bottnen och låt stå i kylen över natten.
Dekorera den glutenfria höstcheesecaken precis som du vill. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervan Bakugn