Hemsidan " Glutenfri Psyllium " Glutenfritt fröhavrebröd
Glutenfritt fröhavrebröd
Publicerad på
Glutenfritt fröhavrebröd
Recept av Anni och Linnea
Portioner
1
BrödTillagningstid
50
minuterDet underbara glutenfria fröhavrebrödet är gjort på Virtasalmi Cereal Products havremjölsblandning.
Ingredienser
2,5 dl solrosfrön
1 dl Glutenfria linfrön
1 dl nötter (mandel, hasselnötter)
1 tsk salt
1-2 msk honung eller sirap (efter smak)
3 msk kokosnötsolja
3,5 dl varmt vatten
Beredning
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Smält honung och fett i varmt vatten och tillsätt till de torra ingredienserna.
- Om degen är riktigt hård (den ska vara lite hård), tillsätt mer vatten om du vill.
- Lägg degen i brödformen.
- Baka i 175 grader i ca 20 minuter.
- Ta ut brödet ur formen och grädda på galler i ytterligare 30-40 minuter, tills brödet låter ihåligt.
- Glutenfritt fröhavrebröd är som godast när det är färskt. Du kan också frysa in brödet om du vill.