Hemsidan " Glutenfri pizza- och gatuköksmix " Glutenfria söta vindspel

Glutenfria söta vindspel

Glutenfria söta vindspel

Recept av Helena och Fiialiisa Kemppainen, MakuaMedia
0.0 från 0 röster
Doser

12

st

Vindhattar låter svårt i mångas öron, men i själva verket är de inte så svåra som man ofta tror. Om du följer receptet lugnt steg för steg och har tålamod att grädda ordentligt - vilket innebär att du aldrig öppnar ugnen halvvägs - är det förvånansvärt lätt att lyckas. Degen går snabbt att arbeta ihop och utbakningen är faktiskt ganska rolig!

Ingredienser

Beredning

  • Blanda mjöl, bakpulver och salt.
  • Koka upp vatten och smör i en kastrull.
  • Tillsätt mjölblandningen på en gång och rör om kraftigt tills degen lossnar från kastrullens sidor.
  • Låt degen svalna en stund. Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl efter varje tillsats.
  • Överför degen till en spritspåse och forma bakplåtspapperet till de former du vill ha. Du kan göra små munsbitar eller större runda rosetter. Lämna lite utrymme mellan utstickarna, eftersom de kommer att expandera i ugnen.
  • Grädda i 200 °C i 25 minuter, tills kakorna har jäst och är gyllenbruna. Öppna inte ugnen under gräddningen.
  • Låt vindjackorna svalna helt innan du fyller på dem.
  • Gör gräddfyllning
  • Mät upp alla ingredienser i en skål.
  • Vispa med en elvisp tills det blir fluffigt.
  • För över skummet i en spritspåse.
  • Skär ett litet hål i locket med en kniv och fyll det kvarg.

Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.