Hemsidan " Glutenfri pizza- och gatuköksmix " Glutenfri lasagne med färska pastaplattor
Glutenfri lasagne av färska pastaplattor
Publicerad på
Glutenfri lasagne av färska pastaplattor
Recept av Helena och Fiialiisa Kemppainen
Doser
4
stTillaga glutenfria färska pastatallrikar med Pizza & Street Food Mix. Använd samma recept för att göra utsökt tagliatellepasta, fylld ravioli och andra typer av pasta.
Ingredienser
- Pastadeg, 8 lasagneplattor
2 dl Virtasalmi Grain Product Pizza & Streetfood Mix mjölblandning
2 bitar ägg
- Tomatsås
400 g fläsk- och nötfärs
390 g tomatpuré (oregano + basilika)
skvätt rött vin
30 g finhackad gräslök
10 g finhackad basilika
riposte salt
- Vit sås
150 g Punaleima Emmental smältost
4 dl mjölk
riposte salt
- Dessutom
1 bitar Courgette
Beredning
- Lasagneplattor
- Mät upp mjölblandningen i bakskålen.
- Gör ett hål i mitten av mjölet.
- Lägg äggen i hålrummet.
- Knåda degen till en smidig massa.
- Forma degen till en klump och lägg den i plastfolie i ca 10 minuter.
- Mjöla bordet med fint rismjöl och kavla ut degen till en tunn skiva - eller använd en pastamaskin.
- Klipp till arket till den storlek du vill ha på pastaplattorna.
- Tomatsås
- Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt.
- Tillsätt de krossade tomaterna och vinet.
- Låt sjuda en stund.
- Tillsätt salt och örter.
- Låt sjuda i ca 10 - 15 minuter.
- Vit sås
- Mät upp alla ingredienser i en skål och värm tills osten har smält.
- Förtjocka såsen med tapiokastärkelsevatten under konstant omrörning. Konsistensen på den vita såsen ska likna en tjock sås.
- Montera och grädda lasagne
- Skiva zucchinin i tunna skivor.
- Fördela omväxlande tomatsås, zucchinisidor, vit sås och lasagneplattor på ugnsformen.
- Baka i 200 grader varm ugn i ca 45 minuter.