Hemsidan " Glutenfritt havremjöl " Glutenfria havregrynsröra med nässlor och svampfyllning

Glutenfri havregrynsgröt med nässlor och svampfyllning

Glutenfri havregrynsgröt med nässlor och svampfyllning

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

8

st

Läckra glutenfria havregrynsrullar med nässlor och en god svampfyllning. De är enkla att göra med Virtasalmi Cereal Products glutenfria nässlemjölsmix.

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl vichy

  • 2-3 ägg (3 små eller två stora)

  • rättvis 1 dl Glutenfritt havremjöl från Virtasalmi Cereal Product

  • 2 dl msk 2 dl Virtasalmi's Gluten-Free Nokkola Flour Blend eller 2 dl Light Gluten-Free Flour Blend och 1-2 torkade nässlor i pulverform

  • 1 tsk tsk salt eller ½ salt

  • Olja/smör för stekning

  • Prov på svampar
  • 1 liter kantareller (eller andra svampar)

  • 4 skivor bacon

  • 1 lök

  • 1 liten paprika

  • 150 g färskost/gräddeost

  • 0,5 dl bladpersilja

  • salt och peppar

  • Stark ost eller efter smak

Beredning

  • Deg
  • Blanda ingredienserna med en visp och låt svälla i 20-30 min.
  • Stek på medelhög värme på båda sidor.
  • Degen räcker till ca 8 fritters.
  • Salta plättar kan vara lite tjockare än söta plättar för att hålla ihop dem vid fyllningen. (Tillsätt lite mer mjöl i degen.)
  • Prov på svampar
  • Hacka champinjonerna, paprikan och löken och skär baconet i små bitar med en sax.
  • Stek först svampen i en torr panna tills det mesta av vätskan har avdunstat - lägg åt sidan.
  • Bryn baconet i en stekpanna och lägg i champinjoner, lök och paprika.
  • När grönsakerna är kokta, vänd plattan till låg och tillsätt färskost, grädde av tartar eller grädde av tartar.
  • Smaka av med salt och peppar och tillsätt slutligen den hackade persiljan.
  • Montera ihop flätorna. Lägg fyllningen och den rivna osten på kanten av varje fläta och rulla ihop.
  • Lägg de glutenfria havre- och nässelrullarna tätt på en bakplåtspappersklädd plåt.



  • Strö den rivna osten över de inslagna pannkakorna och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter eller tills osten har fått färg. © Tiina Kyttälä BLOGG:Två kockar i ett kök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.