Hemsidan " Glutenfritt havremjöl " Glutenfria havregrynsröra med nässlor och svampfyllning
Glutenfri havregrynsgröt med nässlor och svampfyllning
Publicerad på
Glutenfri havregrynsgröt med nässlor och svampfyllning
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
stLäckra glutenfria havregrynsrullar med nässlor och en god svampfyllning. De är enkla att göra med Virtasalmi Cereal Products glutenfria nässlemjölsmix.
Ingredienser
- Deg
5 dl vichy
2-3 ägg (3 små eller två stora)
rättvis 1 dl Glutenfritt havremjöl från Virtasalmi Cereal Product
2 dl msk 2 dl Virtasalmi's Gluten-Free Nokkola Flour Blend eller 2 dl Light Gluten-Free Flour Blend och 1-2 torkade nässlor i pulverform
1 tsk tsk salt eller ½ salt
Olja/smör för stekning
- Prov på svampar
1 liter kantareller (eller andra svampar)
4 skivor bacon
1 lök
1 liten paprika
150 g färskost/gräddeost
0,5 dl bladpersilja
salt och peppar
Stark ost eller efter smak
Beredning
- Deg
- Blanda ingredienserna med en visp och låt svälla i 20-30 min.
- Stek på medelhög värme på båda sidor.
- Degen räcker till ca 8 fritters.
- Salta plättar kan vara lite tjockare än söta plättar för att hålla ihop dem vid fyllningen. (Tillsätt lite mer mjöl i degen.)
- Prov på svampar
- Hacka champinjonerna, paprikan och löken och skär baconet i små bitar med en sax.
- Stek först svampen i en torr panna tills det mesta av vätskan har avdunstat - lägg åt sidan.
- Bryn baconet i en stekpanna och lägg i champinjoner, lök och paprika.
- När grönsakerna är kokta, vänd plattan till låg och tillsätt färskost, grädde av tartar eller grädde av tartar.
- Smaka av med salt och peppar och tillsätt slutligen den hackade persiljan.
- Montera ihop flätorna. Lägg fyllningen och den rivna osten på kanten av varje fläta och rulla ihop.
- Lägg de glutenfria havre- och nässelrullarna tätt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strö den rivna osten över de inslagna pannkakorna och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter eller tills osten har fått färg. © Tiina Kyttälä BLOGG:Två kockar i ett kök