Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä

Gluteenittomat Kauraiset Nokkosletut Sienitäytteellä

Ruokaisat letut maistuvalla sienitäytteellä. Näihin on helppo käyttää Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta nokkoslettujauhoseosta.

AINEKSET

TAIKINA
5 dl vichyä
2-3 kananmunaa (3 pientä tai kaksi isoa)
reilu 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Nokkolettujauhoseosta tai 2 dl Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta ja 1-2 rkl kuivattua nokkosta rouheena
1 tl lipstikkasuolaa tai 1/2 tl suolaa

Öljyä/voita paistamiseen

SIENITÄYTE
1 litra kantarelleja (tai muita sieniä)
4 viipaletta pekonia
1 sipuli
1 pieni paprika
150 g tuorejuustoa/ruokakermaa
1/2 dl lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria

Voimakasta juustoa tai maun mukaan

 

© Tiina Kyttälä
BLOGI: Kahden keittiön väkeä

VALMISTUS

TAIKINA
Sekoita ainekset vispilällä ja anna turvota 20 – 30 min.
Paista keskilämmöllä molemmin puolin.
Taikinasta tulee noin 8 lettua.
Suolaiset letut voivat olla vähän paksumpia kuin makeat jotta ne pysyvät täytettäessä kasassa.
(Lisää jauhoja vähän enemmän taikinaan. )

SIENITÄYTE
Pilko sienet, paprika ja sipuli hakkelukseksi ja leikkaa pekoni saksilla pieniksi paloiksi.
Paista ensin sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut – siirrä syrjään.
Ruskista pannulla pekoni ja lisää joukkoon sienet sekä sipuli ja paprika.
Kun kasvikset ovat kuullottuneet, käännä levy pienelle ja lisää joukkoon tuorejuustoa, ruokakermaa tai ranskankermaa.
Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi hakattu lehtipersilja.

Kokoa letut.
Laita täytettä ja juustoraastetta jokaisen letun reunaan ja kääri rullalle.
Asettele tiiviisti uunivuokaan.
Ripottele vielä juustoraastetta käärittyjen lettujen päälle ja gratinoi uunissa 225 asteessa noin 10 min tai kunnes juusto on saanut väriä.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *