Hemsidan " Glutenfria Havreflingor " Glutenfria havrekakor

Glutenfria havresallader

Glutenfria havresallader

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

15

minuter

Den glutenfria havregrynen är härligt mjuka och utsökt goda. Bröden är gjorda av havreprodukter från Virtasalmi Cereal Products.

Beredning

  • Lös upp jästen i ljummet vatten.
  • Vispa i psylliumet och låt det svälla i ca 5 minuter. Blandningen kommer att bli gelatinös.
  • Tillsätt sirap, havrekli, flingor och lite av mjölet.
  • Vispa blandningen och tillsätt resten av mjölet och saltet.
  • Låt degen vila en stund.
  • Strö ut en generös mängd av mjölblandningen med potatismjöl, havrekli och havremjöl på bakplåten och rulla degen till en boll ovanpå mjölet.
  • Gör en platt tallrik med ett strössel av mjölblandningen på toppen.
  • Ta bitar ur ett valfritt glas eller en valfri form och lägg dem på en bakplåt med en spatel. Du kan lägga dem ganska nära varandra.
  • Peta i havrebitarna.
  • Placera burken ovanpå tixpoolen (fyll poolen halvvägs med varmt vatten)
  • Låt jäsa i ca 15 minuter.
  • Grädda i 225°C varm ugn i ca 15-20 minuter, tills havregrynen fått fin färg på undersidan.
  • Glutenfri havregrynsgröt är utsökt när den är varm, men den är fortfarande svår att dela.
  • Låt svalna ordentligt innan du delar brödet.

4 Kommentarer

    1. Hej Leif,
      Vätskan är rätt mängd! Våra glutenfria mjölsorter sväller när degen får vila. Degen ska också kavlas i en hel del mjöl, eftersom den blir kladdig.

    1. Hej Tuija,
      Ja, varför inte! Vi har aldrig provat att använda havregryn i den här degen, men den har samma ingredienser. Låt degen vila innan du pressar den i havrebitar för att se till att konsistensen är rätt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.