Hemsidan " Glutenfria Havreflingor " Glutenfri bakad havregrynsgröt
Glutenfri bakad havregrynsgröt
Publicerad på
Glutenfri bakad havregrynsgröt
Recept av Ida från Cereal Product
Doser
6
stGräddningstid
20
minuterHavregrynspasta är gott färsk och varm, till exempel med turkisk yoghurt eller ostmassa. Det är också enkelt att göra en större sats som är redo att ätas under de hektiska morgnarna.
Ingredienser
1,5 dl Mangopuré (banan går också bra)
2 dl Valio Oddlygood barista glutenfri havredryck
2 ägg
1 tsk bakpulver
riposte salt
riposte Kardemumma
riposte kanel
1 msk honung
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl blåbär
Beredning
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Blanda havregryn och ägg.
- Tillsätt de torra ingredienserna till havredrycksblandningen och blanda till en jämn blandning.
- Tillsätt mangopuré, blåbär och honung och rör om.
- Smörj en ugnsfast form med en diameter på 26 cm och häll blandningen i formen, om du vill kan du lägga till fler bär eller mandelchips att rosta i ugnen.
- Baka i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Tips
- Detta recept kan enkelt anpassas genom att tillsätta nötter, mandelflingor, frön, andra bär eller frukt i gröten.