Hemsidan " Glutenfri Grov Bovetemjöl " Glutenfri bredbar ost
Glutenfri bredbar ost
Publicerad på
Glutenfri bredbar ost
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
3 dl Glutenfritt grovt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
1 tsk fint Himalayasalt
3 tsk bakpulver
100 g smör -> tärning
200 g Gräslöksfärskost (viola)
2 tsk torkad gräslök
1 msk sirap
2,5 dl grädde av tre lökar (Valio)
- För smörjning
Kycklingägg
Beredning
- Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt smörkuberna och färskosten och knåda degen till en jämn smet.
- Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda för hand till en slät massa.
- Bred ut degen på en mjölad bräda och kavla ut en 2 cm tjock degmatta om du vill ha fyllningar, annars kavlar du ut en tunnare degmatta.
- Tryck ut skonkerna på bakplåtspappret med en utstickare.
- havreflingor Pensla med ägg och strö på om så önskas.
- Grädda i 170'c i ca 15 min-20 min beroende på ugn och tjocklek.
- De är klara när ytan är vackert brynt.