Hemsidan " Glutenfritt fint rismjöl " Glutenfri Ciabatta med surdeg och jäst

Glutenfri Ciabatta med surdeg och jäst

Glutenfri Ciabatta med surdeg och jäst

Recept av Helena och Fiialiisa Kemppainen, MakuaMedia
0.0 från 0 röster
Doser

6

st
Total tid

2

timmar 

Att kombinera jäst och surdeg vid bakning ger bästa möjliga balans mellan smak, konsistens och enkelhet att baka
. Den här tekniken kombinerar det bästa från de båda jäsmetoderna och ger brödet en unik karaktär.

För instruktionerna behöver du 200 g aktiv surdegsrot.
Se instruktionerna för att aktivera och mata torkad surdeg här.

Ingredienser

Beredning

  • Aktivera jästen: Värm 100 g vatten till ljummet (ca 37 °C). 6 g torrjäst tillsätts, rör om och låt stå i 2 till 5 minuter tills blandningen bubblar.
  • Förbered psylliumgelen: häll 285 g vatten i en skål och strö 13 g psyllium över blandningen. Blanda väl och låt vila i 2-3 minuter tills gelen bildas.
  • Blanda de torra ingredienserna: Blanda 150 g tapiokastärkelse, 135 g rismjöl, 90 g durramjöl, 6 g havssalt och 6 g socker i en skål.
  • Blanda de våta ingredienserna: Tillsätt den aktiverade jästblandningen, 200 g rot, 11 g äppelcidervinäger och 23 g olja till psylliumgelen. Blanda till en jämn smet.
  • Gör degen: Tillsätt mjölblandningen till de våta ingredienserna, lite i taget. Knåda degen med en elvisp på medelhastighet i ca 5 minuter eller för hand tills degen är smidig och lite kladdig.
  • Forma ciabattan: strö rismjöl på bordet och vik ihop degen till en botten. Forma degen till en rektangulär skiva och skär den i 6-8 bitar.
  • Jäs: Täck över bröden lätt och låt dem jäsa på en varm plats i 45 minuter till 1,5 timme, tills de är klart jästa.
  • Baka: Förvärm ugnen till 230°C och placera en ugnsfast form i botten av ugnen för ånga. När ugnen är varm och du sätter in bröden, häll varmt vatten i formen eller tillsätt 2 till 4 isbitar för att skapa ånga. Baka i 25-30 minuter tills bröden är gyllenbruna och krispiga.
  • Låt svalna och njut: lägg brödet på ett galler för att svalna och låt det vila i minst 30 minuter innan du skär upp det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.