Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfri saftig potatiskaka
Glutenfri saftig potatiskaka
Publicerad på
Glutenfri saftig potatiskaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
16
stTillagningstid
45
minuter(2 liters gryta)
Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
150 g smör
1,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
60 g hasselnötspulver
1,5 tsk bakpulver
2 dl potatismos eller
3 bitar (250 g) kokt potatis, riven
- Dekoration
2 msk smör (25 g)
2 msk kaffe
2 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
- För dekoration
Mandelflingor eller mandelmjöl (rostat)
Beredning
- Vispa ägg och socker till ett skummigt skum.
- Smält smöret. Tillsätt de blandade torra ingredienserna och det smälta smöret växelvis till äggsockerskummet.
- Tillsätt slutligen potatismoset eller den rivna potatisen.
- Blanda degen till en jämn smet och häll den i en smord och mjölad kakform.
- Grädda kakan på nedre falsen i ugnen i 175°C i 45-50 minuter.
- Låt svalna en stund innan du stjälper upp den på en tallrik.
- Dekoration
- Smält fettet i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn smet. Låt glasyren stelna lite innan du häller den över den avsvalnade kakan.
- Dekorera
- kaka Dekorera med mandelflarn.