Etusivu » Gluteeniton Härkäpapujauhoseos » Gluteeniton Mehevä Perunakakku
Gluteeniton Mehevä Perunakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Mehevä Perunakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
16
kplKypsennysaika
45
minuuttia(2 litran vuoka)
Ainekset
4 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
60 g hasselpähkinärouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl perunasosetta tai
3 kpl (250g) keitettyä perunaa raasteena
- Kuorrutus
2 rkl voita (25 g)
2 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
- Koristeluun
Mantelilastuja tai –rouhetta (paahdettuna)
Valmistus
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sulata voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainesosat ja sulatettu voi vuorotellen munasokerivaahtoon.
- Lisää lopuksi perunasose tai raastetut perunat.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia.
- Anna jäähtyä tovi ennen kumoamista lautaselle.
- Kuorrutus
- Sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen hiukan jähmettyä ennen kuin kaadat sen jäähtyneen kakun pinnalle.
- Koristele
- Koristele kakku mantelilastuilla.