Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfri havrepaj med skinka och köttbullar
Glutenfri skink-metukka plogpaj
Publicerad på
Glutenfri skink-metukka plogpaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
stTillagningstid
35
minuterEn utsökt glutenfri havrepaj med skinka och honungskaka är perfekt till lunch. Botten på den här läckra pajen är gjord på Virtasalmi Cereal Products glutenfria bullbönsmjölmix.
Ingredienser
- Botten
0,5 tsk bakpulver
1 dl curlad margarin (eller smält smör)
2 msk vatten
1 ägg
0,25 tsk salt
- Fyllning
1 pss (230 g) skinkköttfärs eller rökt köttfärs
75 g mötvurstisuikale
40 g auraost, smulad
100 g riven ost
2 ägg
100 g (½ prk) gräddfil
en skvätt pepparblandning
Beredning
- Botten
- Blanda ingredienserna till basen med en sked eller en trägaffel.
- Klicka ut degen på pajformens botten och sidor.
- Fyllning
- Fördela skinkan, yoghurten och den smulade Aura-osten över botten.
- gräddfilBlanda samman riven ost, ägg och peppar.
- Fördela blandningen över fyllningarna.
- Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 30-35 minuter.
Glutenfri cheesecake med skinka och hallon är som godast när den är lätt kyld. Jamiela Ruotsalainen |WillaSarkko