Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfri engelsk fruktkaka
Glutenfri engelsk fruktkaka
Publicerad på
Glutenfri engelsk fruktkaka
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
25
stTillagningstid
50
minuterGlutenfri English Fruit Cake är bakat av Viljatuote Bondbön Mjölblandning. Den fruktiga torra kakan är lämplig att servera till kaffe eller som ett varmt mellanmål.
Ingredienser
200 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
100 g kanderat kanderat kanderat citronskal
100 g Coctailkörsbär i bitar
50 g kanderat apelsinskal
0,5 dl mörk rom
Beredning
- Lägg den torra frukten i rommen för att safta (apelsinjuice går också bra).
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokosflingor.
- Rör smör och socker mjukt och tillsätt äggen ett i taget.
- Tillsätt en sked med mjölblandningen mellan äggen för att förhindra att degen koagulerar.
- Tillsätt resten av mjölblandningen, den torra frukten och romen.
- Blanda degen till en jämn smet och häll den i formen.
- Grädda kakan i ugnen i 175°C i ca 50 minuter.
- Glutenfri engelsk fruktkaka blir ännu godare om du kan förvara den i kylen några dagar innan servering.
- Fruktkakan är lämplig för frysning.