Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfri engelsk fruktkaka

Glutenfri engelsk fruktkaka

Glutenfri engelsk fruktkaka

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

25

st
Tillagningstid

50

minuter

Glutenfri English Fruit Cake är bakat av Viljatuote Bondbön Mjölblandning. Den fruktiga torra kakan är lämplig att servera till kaffe eller som ett varmt mellanmål.

Ingredienser

Beredning

  • Lägg den torra frukten i rommen för att safta (apelsinjuice går också bra).
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokosflingor.
  • Rör smör och socker mjukt och tillsätt äggen ett i taget.
  • Tillsätt en sked med mjölblandningen mellan äggen för att förhindra att degen koagulerar.
  • Tillsätt resten av mjölblandningen, den torra frukten och romen.
  • Blanda degen till en jämn smet och häll den i formen.
  • Grädda kakan i ugnen i 175°C i ca 50 minuter.
  • Glutenfri engelsk fruktkaka blir ännu godare om du kan förvara den i kylen några dagar innan servering.
  • Fruktkakan är lämplig för frysning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.