Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Solmupullat
Gluteenittomat Solmupullat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Solmupullat
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
12
minuuttiaAinekset
- Taikina
1 l maitoa
2 rkl kardemummaa
4 dl sokeria
2 tl suolaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
2 munaa
2 pss kuivahiivaa
2 tl ksantaania
14 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Pinnalle
Voiteluun kananmuna
raesokeria
Valmistus
- Jauhoseos sisältää psylliumia, joten sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. Olen kuitenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaisesti.
- Lämmitä maito yli 42 asteiseksi.
- Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 5-10 minuuttia.
- Lisää joukkoon munat, sokeri, kardemumma ja suola.
- Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja ksantaani.
- Lisää nesteeseen vähän kerraassaan hyvin sekoittaen.
- Lisää loppupuolella myös juokseva margariini.
- Anna pyöriä yleiskoneessa (tai vaivaa vatkaimella) viisi minuuttia.
- Leivo heti.
- Pyörittele taikina pötköksi, leikkaa osiin kuten pikkupullia tehdessä ja muovaa palat noin 25 cm pitkiksi tangoiksi.
- Pyöräytä tanko solmuun.
- Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Voitele kananmunalla, ripota päälle raesokeria ja paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
- Gluteenittomat pullat eivät oikein tunnu tykkäävän odottelusta ja parasta tämä onkin heti tuoreena. Jos et kuitenkaan syö heti koko määrää, niin pakasta pullat heti kun ovat jäähtyneet.