Hemsidan " Ljus Glutenfri Mjölblandning " Glutenfri blåbärspaj
Glutenfri blåbärspaj
Publicerad på
Glutenfri blåbärspaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
bitarTillagningstid
30
minuterGlutenfri blåbärspaj är enkel och snabb att tillaga med Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix.
Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
200 g smör (eller margarin)
2 dl mjölk
5 dl blåbär
Beredning
- Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret.
- Tillsätt de torra ingredienserna, mjölken och det smälta smöret omväxlande, lite i taget.
- Blanda försiktigt tills en smidig deg bildas.
- Blanda ner hälften av blåbären i degen.
- Smörj en ugnsform (ca 23 x 33 cm) och bred ut degen i formen.
- Strö över blåbären och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera den glutenfria blåbärspajen som den är, eller om du vill ha en riktig godbit, servera den med vaniljglass för en riktig godbit. Jamiela Ruotsalainen |WillaSarkko
Bra pajskorpa. gräddfil Jag rekommenderar... alla bär,äpplen och ibland lägger jag + gräddfyllning på toppen.
Hej Marita!
Tack för din fina feedback!
Vilken ugnstemperatur?
Hej Johanna!
Tack för din vänliga kommentar! Jag har korrigerat instruktionen. Bakningstemperaturen är 200 grader.
Med vänlig hälsning
Virtasalmi Viljatuote
Tack för rådet! Jättegott! Nästa gång ska jag prova med tre ägg, så att botten inte smakar så starkt av ägg. Det räckte till en rund pajform och sex muffins.
Hej Ninni!
Tack för den goda feedbacken!
Goda råd! Jag använde bara 3 ägg och 2 dl rörsocker istället för 3 dl socker. Måtten på ugnsformen var konstiga. Jag gjorde min i en rund 28 cm ugnsform.
Hallå där!
Grytan som används i receptet är verkligen rektangulär istället för den traditionella runda. Glad att höra att pajen var framgångsrik i sig 🙂 🙂 🙂
Eftersom allt jag hade i stugan var färdig jordgubbssylt, lämnade jag mjölken utanför smeten och tillsatte syltdegen med en sked.
Och det var gott.
Förresten, jag lade till en nypa kanel i degen.
Tack Pirjo för din feedback! 🙂
En riktigt god paj, fluffig och smakrik.
Jag hade inte Virtasalmis mjöl för spannmålsprodukter så jag använde andra, 2 dl rismjöl, 2 dl havremjöl och 1 dl majsmjöl. Jag hade skivade äpplen i frysen och de blev lite blöta när man lade dem i pajen. Riktigt bra recept, pajen blir saftig och mjuk.
Hej Heli,
Kul att höra att receptet fungerade med din egen mjölblandning!