Glutenfri Psyllium, 100 g
36 kr
Psyllium mals av skal från ratamonfrön och är en 100% naturlig produkt. Psyllium är ett utmärkt bakhjälpmedel. Genom att binda fukt ökar den degens saftighet och gör den lättare att hantera. Det är också en bra fiberkälla. Psylliumpulvret i spannmålsprodukten är mycket fint och därför rikligt.den psyllium vi använder är den finaste (100mesh) och renaste (99%). Detta innebär god blandbarhet med vätska och även riklighet.
Se recept som innehåller den här produkten →.

FI-004-011
Glutenfri Psyllium mals från skalet av det indiska Plantago ovata-grobladfröet och är 100% naturligt.
Psyllium har samma egenskaper som gluten, vilket gör det till ett utmärkt hjälpämne för glutenfri bakning. Genom att binda fukt ökar saftigheten i degen och gör den lättare att hantera genom att skapa en deg som är mer sammanhängande. Eftersom psyllium är naturligt glutenfritt är det också en bra fiberkälla för personer med celiaki. Psyllium är lukt- och smaklöst, så det går inte att skilja från mjölmixer eller färdiga bakverk.
Den psyllium vi använder är den finaste (100mesh) och renaste (99%), vilket innebär god blandbarhet med vätskan och även god tillräcklighet.
Virtasalmis glutenfria psylliumpulver är mycket fint och räcker därför länge. Mjölblandningarna från Virtasalmen Viljatuote innehåller redan psyllium, så det finns inget behov av att blanda det i mjölet om inte instruktionerna kräver mer "seghet".
Produkten är fri från tillsatser och konserveringsmedel samt GMO-fri.
Du kan se en video om vårt psylliums dryghet här.
NÄRINGSINNEHÅLL | 100g |
---|---|
Energi | 776 kJ / 193 kcal |
Fett, varav mättat | 0,2 g, 0 g |
Kolhydrater, varav sockerarter | 2,5 g, 0 g |
Kostfiber | 87,8 g |
Protein | 1,4 g |
Salt | 0,3 g |
1 recension av Glutenfri Psyllium, 100 g
Vikt | 0,12 kg |
---|---|
Tillverkare | Virtasalmen Viljatuote Oy |
Glutenfritt varumärke | FI-004-011 |
Ritva Ropponen -
Det är också en underbar produkt för vanlig bakning, när jag gör semlor hemma genom att blanda olika mjölsorter, havreflingor och kli. Ger semlorna en fluffighet när jag bara använder lite vetemjöl och då främst i form av jästbrödmjöl. Ersätter utmärkt gluten.