Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Kakor och småkakor " Wilhelmina-kex med Durramjölblandning

Wilhelmina-kex med Durramjölblandning

Wilhelmina-kex med Durramjölblandning

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.9 från 15 röster
Portioner

30 - 40

st
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

  • 200 g smör

  • 2 dl socker (eller 1dl vanligt socker och 1dl farinsocker)

  • 2 msk sirap (mörk)

  • 1 bitar äggula

  • 5 dl Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 msk vaniljsocker

  • 2 tsk baksoda

Beredning

  • Vispa ihop rumstempererat smör, socker och sirap. Sätt till äggulan och vispa tills allt är väl blandat.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda snabbt till en smulig deg.
  • Forma med väl mjölade händer stänger (ca 2 cm i diameter) av degen på en plåt med bakplåtspapper. Lämna gott om utrymme mellan stängerna för degen att breda ut sig. Degen räcker till 4-6 stänger totalt.
  • Baka kakorna i 175°C ugn i 15-20 minuter. Var försiktig så att du inte bränner stängerna.
  • Skär stängerna i bitar medan de är varma. Du kan skära antingen raka eller lätt lutande bitar.
  • Låt svalna helt innan servering så bryts de inte. Förvara i burk med lock.

9 Kommentarer

  1. Jag gjorde Wilhelmina-kexen idag, riktigt goda, lätt att göra, tack för ett bra recept.Durramjöl är det bästa🎂🧁

  2. De lyckades bra och blev riktigt goda och svällde ut så att de fyllde hela plåten. Men det gick lätt att skära ut snedställda, vackra Wilhelmina-kex, en hel plåt full med delikatesser! Rekommenderas varmt!

  3. Jag skulle gärna vilja göra dom här, men ingredienserna är oklara för mig.

    Kan någon förklara i detaljer snälla?

    Tack så mycket

  4. Ett riktigt bra recept. Jag har gjort det ofta. För bara ett tag sedan gjorde jag dessa, den här gången med fullkorns sorghum-mjöl, eftersom jag hade slut på sorghum-mjölmix. Förresten, fullkornsvetet gjorde riktigt läckra kakor också. Värt ett försök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.