Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri färsk pasta
Glutenfri färsk pasta
Publicerad på
Glutenfri färsk pasta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
2
minuterGlutenfri färsk pasta lyckas med Ljus mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote! Våga prova på att göra pasta. Du kommer inte att bli besviken på smaken!
Ingredienser
250 g (ca 3,1 dl) Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
3 ägg (L-storlek)
3 msk vatten
3 msk olivolja
Beredning
- Häll mjölblandningen i en stor skål.
- Gör ett "hål" i mitten av mjölet och häll vatten, olivolja och ägg i "hålet"
- Blanda ingredienserna så att du gradvis för in mjölet från kanterna till mitten.
- Knåda degen i flera minuter tills den blir smidig och elastisk.
- Om degen fastnar i fingrarna, tillsätt gradvis mer mjöl tills den inte fastnar längre. Dela degen i 3-4 delar.
- Med pasta-maskin
- Kör degen genom maskinen först med den största storleken No 7.
- Om degen börjar falla isär, rulla den i händerna och försök igen.
- När degen har körts genom det största läget, mjöla degen och kör genom storlek 5.
- Om degen är för kladdig, strö mer mjöl på båda sidor.
- Om degen blir för lång, skär den i mindre bitar.
- När degen har körts igenom kan du använda maskinens inställningar för att göra spaghetti eller tagliatelle.
- Utan maskin
- Kavla ut degbollen till en rektangel. Vänd degen och tillsätt mjöl emellanåt för att jämna ut den. När degen har önskad tjocklek viker du en annan 1/3 av degen ovanpå och sedan ytterligare 1/3 av degen ovanpå detta. Tryck inte in kanterna eller degen ihop! Skär ut tagliatelle i önskad storlek med en stor/lång kniv. Öppna vikningarna, för in kniven under alla tagliatelle, lyft upp och för in armen under pastorna. Lägg åt sidan i en lös hög i väntan på gräddning.
- Kom alltid ihåg att mjöla pastan när du hanterar den så att den inte klibbar ihop.
- Glutenfri färsk pasta blir mycket snabbt färdig, på 2-3 minuter. Om du kokar pastan för länge blir den bara till mos.
- Tillsätt tomat- eller pestosås till den nykokta pastan och njut!