Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri nässelklimpkaka
Glutenfri nässelbuljongkaka
Publicerad på
Glutenfri nässelbuljongkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
1
timmeDetta glutenfria snack med nässlor och ingefära är perfekt för alla tillfällen! Servera till soppa, som ett mellanmål på språng eller till och med som ett alternativ till chips! Ta en titt på den fräscha dippen som är framtagen för att passa till nässlor och ingefära.
Ingredienser
3,5 dl Virtasalmi's glutenfria nässelfröskalbagge mjölpuré
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl olja
fingersalt (på toppen)
Beredning
- Blanda till en slät massa och häll ut på ett bakplåtspapper.
- Klicka ut till en platt skiva (du kan stoppa in handen i en plastpåse, använda en pil eller baka med ett annat bakplåtspapper för att förhindra att degen fastnar)
- Strö över fingersalt på ytan.
- Baka i 150 grader i cirka en timme.
- Låt svalna och skär den glutenfria nässelgrodden i bitar. Om du vill ha exakta bitar kan du använda en pizzaskärare för att skära eller rulla degen innan du sätter in den i ugnen. På så sätt lossnar bitarna snyggare när kakan svalnat.
Jag undrar om ni skulle kunna visa näringsvärdena för dessa produkter?
Tack så mycket för din kommentar. Du kan hitta näringsinnehållet i Gluten Free Nettle Seed Beetroot Flour Blend här https://www.virtasalmenviljatuote.fi/tuote/gluteeniton-nokkos-siemennakkarijauhoseos/