Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri nässelklimpkaka

Glutenfri nässelbuljongkaka

Glutenfri nässelbuljongkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

1

timme 

Detta glutenfria snack med nässlor och ingefära är perfekt för alla tillfällen! Servera till soppa, som ett mellanmål på språng eller till och med som ett alternativ till chips! Ta en titt på den fräscha dippen som är framtagen för att passa till nässlor och ingefära.

Ingredienser

  • 3,5 dl Virtasalmi's glutenfria nässelfröskalbagge mjölpuré

  • 2,5 dl kokande vatten

  • 0,5 dl olja

  • fingersalt (på toppen)

Beredning

  • Blanda till en slät massa och häll ut på ett bakplåtspapper.
  • Klicka ut till en platt skiva (du kan stoppa in handen i en plastpåse, använda en pil eller baka med ett annat bakplåtspapper för att förhindra att degen fastnar)
  • Strö över fingersalt på ytan.
  • Baka i 150 grader i cirka en timme.
  • Låt svalna och skär den glutenfria nässelgrodden i bitar. Om du vill ha exakta bitar kan du använda en pizzaskärare för att skära eller rulla degen innan du sätter in den i ugnen. På så sätt lossnar bitarna snyggare när kakan svalnat.

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.