Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfria chokladmuffins
Glutenfria chokladmuffins
Publicerad på
Glutenfria chokladmuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
20
stTillagningstid
15
minuterDe godaste chokladmuffinsen i världen! Lägg till extra chokladsmak med läcker cupcak-glasyr!
Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
0,5 dl kallt vatten
2 dl Glutenfri Mjölblandning av bondböna från Virtasalmen Viljatuote
1,5 dl Mandelpulver
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g mjölkchokladbitar (kontrollera om de är glutenfria!)
- Dekoration
9 dl florsocker
100 g margarin
200 g färskost naturell
1 dl kakaopulver
2 tsk vaniljextrakt
Beredning
- Vispa margarin och socker fluffigt.
- Tillsätt ägg och kallt vatten.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i blandningen. Vänd till sist ner chokladbitarna.
- Häll smeten i muffinsformarna.
- Baka i 200 grader i 15 minuter.
- Dekoration
- Blanda färskost, nästan smält margarin och vaniljextrakt med en mixer eller handmixer till en slät smet. Blanda i florsocker och kakaopulver. Tillsätt några matskedar i taget av sockerblandningen och blanda väl. Du kan täcka skålen, t.ex. med en kökshandduk, medan du blandar. Blandningen kommer att bli ganska hård och tung och får inte rinna.
- Låt muffinsen svalna helt innan du glaserar dem. Lägg spritspåsen i en djup vas eller ett glas och vänd kanterna utanför glaset. Skopa upp glasyren i påsen och förslut den fyllda påsen tätt, t.ex. med en påsförslutare. Dekorera muffinsen och riv choklad på toppen.
De ser utsökta ut!
Kan mjölblandningen med bullbönor ersättas med någon av dina andra mjölblandningar?
Hallå?
Du kan ersätta mjölblandningen med bondbönmjölblandningen med någon av våra andra mjölblandningar 🙂.
Jag har gjort muffins med ditt recept men jag slog ägg och socker för att smälta fettet Jag gillar receptet så här Jag lägger ibland kaffe i vätskan
Hej Tarja,
Tack för tipset! Kaffe kommer definitivt att gå riktigt bra med detta 😋