Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri tårtbotten

Glutenfri Tårtbotten

Glutenfri Tårtbotten

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.7 från 10 röster
Tillagningstid

40

minuter

Den perfekta glutenfria tårtbottnen är lätt att göra med glutenfria mjöl från Virtasalmen Viljatuote. Skär den avsvalnade bottnen i tre delar, fyll och dekorera!
Formens diameter 26 cm

Ingredienser

Beredning

  • Vispa ägg och socker väl i en mixer i minst 5 minuter tills det blir riktigt pösigt. Detta är ett viktigt steg och vispningen måste göras ordentligt!
  • Tillsätt en liten mängd kokt vatten i taget under försiktig omrörning med en spatel.
  • Tillsätt bakpulver i mjölblandningen och rör slutligen försiktigt ner den siktade blandningen i äggsmeten i små satser.
  • Baka i 175 grader i ca 40 minuter.
  • Bottnen stiger mycket, så fyll bara på till hälften.

    © Ida Kiviluoto
    http://mutsijamurupullat.blogspot.fi

Tips

  • Den här glutenfria tårtbottnen går också bra att frysa. Kom ihåg att tina den dagen innan du planerar att fylla och dekorera den.

27 Kommentarer

  1. Tack för de goda råden. Jag bakar födelsedagskakor och kakor för fester.

  2. Hej, vad i hela friden gick fel - den höjde sig inte, utan föll snarare ihop i ugnen.... jag försökte göra enligt receptet, ägg i rumstemperatur etc - även om jag undrade över mängden varmt vatten, men jag gjorde som receptet anvisade.....Och eftersom jag inte hade en tillräckligt stor kakform delade jag den i två, en större och en mindre - eftersom jag verkligen trodde att den skulle höja sig rejält som receptet lovade.....................

    1. Jag råkade ut för samma sak 🙁 så konstigt ? hur klarade ni andra er ?

      1. Hej Virve!
        Det är viktigt att vispa ägg och socker riktigt bra och länge att det blir pösigt. Sedan är det viktigt att inte tillsätta vatten allt på en gång, utan i små mängder, på samma mjölet.
        Jag hoppas att detta råd är till hjälp, för det här är verkligen en riktigt bra och utsökt tårtbotten 🙂 .

        1. Hej. För många år sedan, i en värdinneskola, lärde de mig denna svampkakabas. Efter att ha lagt till en tunn remsa kokande vatten var du tvungen att vispa i ytterligare 10 minuter. Det blev ett "vitt" hårt skum.
          Jag borde prova det idag. Vi hoppas på framgång.

  3. Jag har gjort tårtor som smälter i munnen till min familjs fester i många år nu genom att sätta till 50-50 lätt rismjöl och potatismjöl, bara lite bakpulver. Det är viktigt att äggen är färska, av god kvalitet och rumstempererade, annars fungerar det inte. Mjöl lika mycket som socker plus ägg, i ett glasmått. Blanda försiktigt.

  4. Bra recept - tack! Jag gjorde precis min svärmors födelsedagstårta bas och det visade sig över förväntan! 🙂

  5. Första gången  blev den glutenfria tårtbottnen perfekt, ett alldeles utmärkt recept, tack så mycket!

  6. Tillför du vattnet direkt efter kokning medan det är varmt till socker-äggsmeten och blandar samtidigt med en mixer eller långsamt för hand?

  7. Hallå?

    Jag får intrycket av receptet att det kokta vattnet tillsätts genom vispning med en elvispel. Kunde receptet specificera blandningsmetoden? T: Det blev pannkaka

  8. Kan du använda den där bullmjölblandningen som mjöl här? Har ni testat hur effektivt det är?

    1. Hej Satu,
      Du kan också byta ut den Ljusa glutenfria mjölmixen mot Glutenfri bullmjölmix!

    1. Hej Pia,

      Du kan bröa kakformen med glutenfria skorpsmulor, grovt rismjöl eller till och med med Ljust mjölmix 🙂 .

  9. Idag bakade jag kakbasen enligt instruktionerna. Det visade sig perfekt. För den andra basen blandade jag varmt vatten med äggvitorna och rörde om med en pil, det fungerade.
    Den andra testade jag genom att blanda i en allroundblandare, jag lade i med en matsked, fungerade bra. Tack för de bra instruktionerna.

  10. Riktigt bra råd!
    Jag gjorde en dubbel, vilket gav mig en tårtbotten i storlek med en ugnsform. Det gör en massiv kaka. Jag gjorde tre stora tårtlager.
    Det fungerade riktigt bra när man gjorde precis som du har instruerat i receptet 🙂 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.