Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri äppelpaj
Glutenfri äppelpaj
Publicerad på
Glutenfri äppelpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
25
minuterGlutenfri äppelpaj är sensommarens delikatess, gjord av glutenfri ljus mjölblandning eller mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote.
Ingredienser
1 burk gräddfil
1 dl socker
50 g smält smör
2,5dlLjus GlutenfriMjölblandning / Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk vaniljsocker
1 tsk soda
- Fyllning
ett par äpplen beroende på storlek
kanel
socker
Beredning
- Blanda alla ingredienser och bred ut dem i botten på en smord pajform.
- Fyllning
- Skär upp äpplena, skiva dem och lägg dem ovanpå degen.
- Toppa äpplena med kanel och socker efter smak.
- Grädda i 200 grader i 25 min.
- Servera den glutenfria äppelpajen med t.ex. vaniljsås eller glass.