Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri och vegansk karamellbar

Glutenfri och vegansk carobbar

Glutenfri och vegansk carobbar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

15

st
Tillagningstid

10

minuter

Denna glutenfria och veganska karamellbar är perfekt för en familjegodis!

Ingredienser

  • Botten 160 g
  • 2,5 dl Viljatuote Virtasalmi's glutenfria havremjölsblandning

  • 0,5 tsk malen kardemumma

  • 0,25 tsk salt

  • 80 g / 75 ml lönnsirap

  • 60 g / 75 ml rumstempererad kokosnötsolja

  • Tatariska linser
  • 200 g dadlar (jag använde 16 dadlar utan sten)

  • 5 msk glutenfri havredryck till kaffe eller annan växtbaserad dryck

  • 3 msk msk kokosnötsolja

  • 0,5 tsk Kanel

  • 0,25 tsk malen kardemumma

  • en nypa salt

  • 150 g mörk choklad (t.ex. 70%)

  • 30 g mjölkfri vit choklad

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda i lönnsirap och kokosolja. Bred ut degen på botten av en bakplåt (jag använde en 25 cm x 16 cm stor bakplåt) och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
  • Mixa kvitteningredienserna slätt i en mixer och bred ut över bottnen. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter. Smält chokladen var för sig i ett vattenbad. Bred den mörka chokladen över kvitten och gör ränder med den vita chokladen.

    Ställ in i kylen för att stelna i ca en timme och skär i bitar. Tiina Strandberg | My Berry Forest

Tips

  • Om du inte gillar smaken av kokosnöt rekommenderar jag att du väljer en kokosolja med neutral smak (inte kallpressad jungfruolja).
  • Jag rekommenderar att du väljer färska dadlar från frukthyllan i butiken. Om dadlarna känns hårda kan du lägga dem i blöt i 10 minuter innan du gör t.ex. kvitten.
  • Om chokladen inte smälter jämnt kan du blanda i ett par teskedar kokosolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.