Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri Frukt-Kvarglängd

Glutenfri Frukt-Kvarglängd

Glutenfri Frukt-Kvarglängd

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

2

längder
Tillagningstid

30

minuter

Den enkla glutenfria frukt-kvarglängden görs av Virtasalmis glutenfria mjölblandning för bullar. Av degen fås 2 st längder.

Ingredienser

Beredning

  • Smördeg med kvarg
  • Blanda det mjuka smöret och kvargen.
  • Nyp in de torra ingredienserna för hand.
  • Ställ in degen i kylen för att härda i en halvtimme.
  • Fyllning
  • Kavla ut två kvadrater på bakplåtspapper.
  • Släta till kanterna med en bakrulle.
  • Blanda kvargen och vispgrädden.
  • Bred först ut marmeladen, sedan kvargblandningen och till sist de tunna päronskivorna.
  • Lämna ett par centimeter av degens kanter utan fyllning.
  • Vänd kanterna över fyllningen med hjälp av bakplåtspappret.
  • Den överblivna degen kan användas till att dekorera längden.
  • I en avlång kakform håller sig kanterna och fyllningen på rätt plats.
  • Smörj kanterna på längden.
  • Baka i 200 grader i cirka en halvtimme.
  • Den glutenfria frukt-kvarglängden är bäst när den är färsk och lite avsvalnad.

    Helka Tukiainen | Helka's Kitchen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.