Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri Frukt-Kvarglängd
Glutenfri Frukt-Kvarglängd
Publicerad på
Glutenfri Frukt-Kvarglängd
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
2
längderTillagningstid
30
minuterDen enkla glutenfria frukt-kvarglängden görs av Virtasalmis glutenfria mjölblandning för bullar. Av degen fås 2 st längder.
Ingredienser
- Smördeg med kvarg
250 g smör
250 g mjölkkvarg
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
- Fyllning
2 dl kvarg med vaniljsmak
2 dl vispgrädde
2 ägg
(socker)
äppelmarmelad
päronskivor
Beredning
- Smördeg med kvarg
- Blanda det mjuka smöret och kvargen.
- Nyp in de torra ingredienserna för hand.
- Ställ in degen i kylen för att härda i en halvtimme.
- Fyllning
- Kavla ut två kvadrater på bakplåtspapper.
- Släta till kanterna med en bakrulle.
- Blanda kvargen och vispgrädden.
- Bred först ut marmeladen, sedan kvargblandningen och till sist de tunna päronskivorna.
- Lämna ett par centimeter av degens kanter utan fyllning.
- Vänd kanterna över fyllningen med hjälp av bakplåtspappret.
- Den överblivna degen kan användas till att dekorera längden.
- I en avlång kakform håller sig kanterna och fyllningen på rätt plats.
- Smörj kanterna på längden.
- Baka i 200 grader i cirka en halvtimme.
- Den glutenfria frukt-kvarglängden är bäst när den är färsk och lite avsvalnad.
Helka Tukiainen | Helka's Kitchen