Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria veganska munkar
Glutenfria veganska munkar
Publicerad på
Glutenfria veganska munkar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
12
minuterGlutenfria och veganska munkar till jul i ugnen!
Ingredienser
2 dl mandelmjöl
0,5 dl socker
2 tsk kardemumma
0,75 tsk salt
2 tsk torrjäst
3 dl havredryck
1 dl yoghurt utan mjölk
0,5 dl smält kokos- eller rapsolja
För glasyr: olja och socker
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C. Smörj munkskalet med fett. Blanda de torra ingredienserna. Blanda samman havregryn och mjölkfri yoghurt. Förvärm till 42 grader.
- Rör ner havreost- och yoghurtblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt oljan. Blanda försiktigt ihop. Täck över bunken och låt degen jäsa på en varm plats i ca 30-40 minuter.
- Om degen klibbar fast i händerna, strö över bullpulverblandningen. Tryck ut degen i hålen i munkfodret. Baka i 200°C i ca 12-15 minuter. Låt svalna en stund och ta ut munkarna ur formen.
Doppa de glutenfria och veganska munkarna i olja och socker. Tiina Strandberg |My Berry Forest