Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria veganska munkar

Glutenfria veganska munkar

Glutenfria veganska munkar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

12

minuter

Glutenfria och veganska munkar till jul i ugnen!

Ingredienser

  • n. 5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar

  • 2 dl mandelmjöl

  • 0,5 dl socker

  • 2 tsk kardemumma

  • 0,75 tsk salt

  • 2 tsk torrjäst

  • 3 dl havredryck

  • 1 dl yoghurt utan mjölk

  • 0,5 dl smält kokos- eller rapsolja

  • För glasyr: olja och socker

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Smörj munkskalet med fett. Blanda de torra ingredienserna. Blanda samman havregryn och mjölkfri yoghurt. Förvärm till 42 grader.
  • Rör ner havreost- och yoghurtblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt oljan. Blanda försiktigt ihop. Täck över bunken och låt degen jäsa på en varm plats i ca 30-40 minuter.
  • Om degen klibbar fast i händerna, strö över bullpulverblandningen. Tryck ut degen i hålen i munkfodret. Baka i 200°C i ca 12-15 minuter. Låt svalna en stund och ta ut munkarna ur formen.

    Doppa de glutenfria och veganska munkarna i olja och socker. Tiina Strandberg |My Berry Forest 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.