Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Petit-choux med skinkfyllning
Glutenfria Petit-choux med skinkfyllning
Publicerad på
Glutenfria Petit-choux med skinkfyllning
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
30
minuterIngredienser
- Deg
2 dl vatten
75 g smör eller margarin
1,25 dl Glutenfria mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
2 ägg
- Fyllning
100 g skinkstrimlor
1 dl vispgrädde
115 g Philadelhia Frech Herbs-färskost
Beredning
- Deg
- Koka upp vatten och fett. Häll allt mjöl på en gång i kastrullen och blanda väl.
- Rör om kraftigt tills vätskan har sugits upp i mjölet.
- Koka under omrörning tills degen lossnar från kastrullens sidor och botten i en boll.
- Lägg över degen i en skål och låt den svalna till ljummet.
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa degen slät efter varje ägg.
- Lägg degen i en spritspåse och spritsa ut den på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- För spritsningen bör du välja en mer öppen tyll, eftersom degen är så tjock.
- Baka i ugn 200 i ca 30 minuter. Låt svalna på ett galler.
- Fyllning
- Om skinkstrimlorna är mycket stora kan du strimla dem mindre med en kniv.
- Vispa grädden och blanda i de övriga ingredienserna.
- Skär de kylda Petit-choux på mitten, skeda fyllningen emellan och sätt på den övre delen som lock.
Hej, jag använder mycket av ert mjöl. De är goda och jag är glad att veta att man kan få dem billigare online. När jag tittade på recepten undrade jag hur länge dessa bakverk kommer att hålla sig ordentligt lagrade? Kan man frysa, förvara i kylskåp eller på ett torrt ställe? Till exempel äts petit-choux direkt när de är fyllda, men hur länge håller de utan fyllning och vid vilken temperatur? Glutenfria håller sig inte riktigt lika bra som de "normala", vissa kan hårdna eller torka ut lättare eller vissa kan mjukna och absorbera fukt etc. Jag känner till många av recepten, men alla är inte medvetna om dessa saker. Kanske skulle det vara bra att ge dem lite vägledning.
Hej Eeva-Liisa! Tack för ditt meddelande. Huvudregeln är att glutenfria bakverk ska ätas direkt eller frysas. Vi har inte kontrollerat hållbarheten på bakverken i recepten, eftersom de smakar bäst färska. Självklart håller sig många ett tag i rumstemperatur men smaken och konsistensen blir inte lika bra.
Du kan också göra detta i form av en rulle, kavla ut degen och grädda enligt instruktionerna. Låt svalna något, lägg sedan på fyllningen och rulla ihop. Skär i lämpliga bitar när de är kalla, eventuellt överblivet kan frysas in. Bästa hälsningar Ulla
Tack för tipset Ulla!