Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria cookies med dubbel choklad
Glutenfria cookies med dubbel choklad
Publicerad på
Glutenfria cookies med dubbel choklad
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterGlutenfria cookies med dubbel choklad är en utsökt kombination av kex med smak av mörk choklad och bitar av vit choklad! Dessa amerikanska kex är krispiga på ytan och mjuka på insidan.
Ingredienser
100 g mjukt margarin
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 dl Mörk glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1,5 dl Kakaopulver
1 tsk matsoda
1 krm salt
1 msk mjölk
150 g bitar av vit choklad (du kan också använda mer)
Beredning
- Vi rekommenderar att du blandar degen med en degkrok. Blanda socker och smör tills det blir fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen tillsammans med mjölken. Rör ner chokladbitarna. Kyl i kylskåp i minst två timmar. Du kan också låta degen stå till exempel i kylen över natten.
- Låt degen stå i rumstemperatur ca 15 minuter före gräddningen. Förvärm ugnen till 180°C. Fördela degen i pingisbollsstora bollar av samma storlek med hjälp av en glasskopa eller för hand. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter i 180°C. Om du vill kan du trycka några bitar med vit choklad på toppen av kexen direkt efter att de tagits ut ur ugnen. Låt svalna och njut! Förvara de glutenfria cookies med dubbel choklad i en lufttät box.
Vi har ett barn som kräver glutenfritt (nu 12). Hen älskar dessa och receptet är så enkelt att hen kan själv göra. Smakar också för en "normal" ätare.
Riktigt gott! Jag modifierade och använde en 1:1 blandning av Virtasalmi blandat mjöl och sorghum mjöl.