Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria slipsbullar

Glutenfria knutbullar

Glutenfria knutbullar

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

12

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Mjölblandningen innehåller psyllium, så du kanske inte behöver lägga till den. Jag har dock använt det enligt anvisningarna.
  • Värm mjölken till över 42 grader.
  • Blanda psyllium med mjölk och låt svälla i 5-10 minuter.
  • Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
  • Blanda ner torrjäst och xantangummi i mjölet.
  • Tillsätt vätskan lite i taget under omrörning.
  • Tillsätt det skurna margarinet mot slutet.
  • Kör den i matberedaren (eller knåda med en visp) i fem minuter.
  • Baka omedelbart.
  • Rulla degen till en klump, skär den i bitar som till bullar och forma bitarna till ca 25 cm långa tänger.
  • Vrid stången till en knut.
  • Låt bullarna jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.
  • Pensla med ägg, strö över strösocker och grädda i ugnen på 200°C i ca 12 minuter.
  • Glutenfria bullar verkar inte gilla att vänta och det bästa är att den här är fräsch direkt. Men om du inte äter upp hela satsen direkt kan du frysa in bullarna så snart de svalnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.