Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria gräddbullar

Glutenfria gräddbullar

Glutenfria gräddbullar

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

12

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Deg
  • Mjölblandningen innehåller psyllium, så du kanske inte behöver lägga till den. Jag har dock använt det enligt anvisningarna.
  • Värm mjölken till över 42 grader.
  • Blanda psyllium med mjölk och låt svälla i 5-10 minuter.
  • Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
  • Blanda ner torrjäst och xantangummi i mjölet.
  • Tillsätt vätskan lite i taget under omrörning.
  • Tillsätt det skurna margarinet mot slutet.
  • Kör den i matberedaren (eller knåda med en visp) i fem minuter.
  • Grädda omedelbart. Rulla degen till en klump, skär i delar och gör vanliga runda bullar.
  • Låt bullarna jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.
  • Fyllning
  • Under tiden förbereder du fyllningen genom att blanda ihop ingredienserna.
  • Använd ett dricksglas för att trycka till en kula i mitten av bullarna.
  • Du kan rulla glasets botten i mjöl om det verkar fastna.
  • Pensla kanterna med ägg, häll fyllningen i hålen och grädda i ugnen på 200°C i ca 12 minuter.
  • Glutenfria bullar verkar inte gilla att vänta och det bästa är att den här är fräsch direkt. Men om du inte äter upp hela satsen direkt kan du frysa in bullarna så snart de svalnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.