Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pandamuffins
Glutenfria pandamuffins
Publicerad på
Glutenfria pandamuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
12
minuterDessa glutenfria pandamuffins är skapade av Lumi och Pyry, två pandor som flyttat till Ähtäri. Muffinsen har en härligt chokladig smet och utseendet kommer garanterat att glädja alla.
Dekorationerna görs enkelt av svart sockerpasta eller Kick-stavar. Glutenfria pandamuffins görs enkelt av Virtasalmis Bun Flour Mix. Prova och älska!
Ingredienser
125 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
150 g mörk glutenfri choklad
- Dekoration
2 dl grädde
0,5 prk Fransk grädde
100 g vaniljfärskost
n. 2 tsk socker
Svart sockerpasta eller Kick-bar för öron, ögon och nosparti
Beredning
- Hacka chokladen och lägg den i ett vattenbad för att smälta. Smält smöret i en kastrull (får inte koka upp), tillsätt mjölk, socker och vaniljsocker, rör om och tillsätt äggen. Blanda bakpulvret med spannmålsbrödspulverblandningen och tillsätt mjölblandningen till degen, blanda och låt degen svälla i några minuter. Vik degen på mitten och blanda den andra halvan av degen med den smälta chokladen (kontrollera att chokladen inte är brännhet). För över smeten till spritspåsar och spritsa eller skeda båda smetarna sida vid sida i muffinsformar/muffinsplåtar så att formarna fylls till hälften med den ljusa och till hälften med den mörka smeten. Grädda i 225°C i ca 12-16 minuter, beroende på muffinsen storlek.
- Du kan också baka degen som en tårta i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 20×40 cm), fördela då de två degarna växelvis i långpannan och grädda i 200°C i ca 17-20 min. När tårtbottnen har svalnat skär du ut den i fyrkantiga bakelseformar.
- Förbered frostingen genom att först vispa grädden, blanda sedan ihop färskost och cream cheese och vispa en stund. Blanda försiktigt den vispade grädden i ett par omgångar med färskost och färskostfrosting och tillsätt socker efter smak. Använd en rundad konditoriväska för att trycka muffins eller bakplåtspapper till bollar och dekorera dem med öron, ögon och en form gjord av sockerpasta eller mjukad Kick-bar.
Pandorna är redo att avnjutas. © Noora Viljakainen