Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli
Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli
Publicerad på
Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli är ett härligt friskt och somrigt mellanmål! Nu kan du äta glass fast till frukost!
Ingredienser
400 g sojayoghurt "Greek style" naturell
2-3 msk lönnsirap
en nypa äkta vaniljpulver
- Dessutom..:
ca 1 dl hackade inhemska jordgubbar
ca 1 dl hackade inhemska hallon
ca 1 dl inhemska blåbär
- Dessutom..:
Cirka 1-2 matskedar Virtasalmis Glutenfria Blåbärsmüsli per glassform, beroende på formens storlek
Beredning
- Blanda yoghurt, lönnsirap och vanilj. Ta ungefär hälften av yoghurten, tillsätt bären och rör om försiktigt, men se till att bären färgar av sig på yoghurten. Tillsätt växelvis bär-yoghurtblandning, enbart yoghurt och blåbärsmüsli i glassformen tills den är full. Du kan försiktigt röra om t.ex. med ett skedskaft, och sedan knacka formen mot bordet för att minimera luftbubblor. Du kan toppa det hela med mer müsli och lite yoghurt som håller müslin fast i glassen.
- Tryck ner glasspinnarna i formarna och frys glassen i ca 4-6 timmar eller över natten. När du tar ut de glutenfria blåbärsmüsli-yoghurtglassarna ur frysen, häll varmt vatten över formen en stund för att göra det lättare att ta ut glassarna.
- Njut av dem som frukost eller mellanmål - barn kommer att älska dem, och vuxna likaså! Säkert sommarens bästa väckning!