Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli

Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli

Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Glutenfri yoghurtglass med blåbärsmüsli är ett härligt friskt och somrigt mellanmål! Nu kan du äta glass fast till frukost!

Ingredienser

  • 400 g sojayoghurt "Greek style" naturell

  • 2-3 msk lönnsirap

  • en nypa äkta vaniljpulver

  • Dessutom..:
  • ca 1 dl hackade inhemska jordgubbar

  • ca 1 dl hackade inhemska hallon

  • ca 1 dl inhemska blåbär

  • Dessutom..:
  • Cirka 1-2 matskedar Virtasalmis Glutenfria Blåbärsmüsli per glassform, beroende på formens storlek

Beredning

  • Blanda yoghurt, lönnsirap och vanilj. Ta ungefär hälften av yoghurten, tillsätt bären och rör om försiktigt, men se till att bären färgar av sig på yoghurten. Tillsätt växelvis bär-yoghurtblandning, enbart yoghurt och blåbärsmüsli i glassformen tills den är full. Du kan försiktigt röra om t.ex. med ett skedskaft, och sedan knacka formen mot bordet för att minimera luftbubblor. Du kan toppa det hela med mer müsli och lite yoghurt som håller müslin fast i glassen.
  • Tryck ner glasspinnarna i formarna och frys glassen i ca 4-6 timmar eller över natten. När du tar ut de glutenfria blåbärsmüsli-yoghurtglassarna ur frysen, häll varmt vatten över formen en stund för att göra det lättare att ta ut glassarna.
  • Njut av dem som frukost eller mellanmål - barn kommer att älska dem, och vuxna likaså! Säkert sommarens bästa väckning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.