Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria Mazarin-mackor
Glutenfria Mazarinmackor
Publicerad på
Glutenfria Mazarinmackor
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
n. 20
stTillagningstid
15
minuterGuiden kommer att vara cirka 20st
Ingredienser
- Baser
100 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Fyllning
50 g smör
1 dl socker
1 dl mandelpulver
2 ägg
0,5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar
0,5 tsk bakpulver
200 g hallonsylt
- Dekoration
4 dl florsocker
3-4 msk vatten
karamellfärg efter smak
Beredning
- Baser
- Förbered först grunderna. Vispa mjukt smör och socker till en grädde.
- Tillsätt ägget under vispning.
- Blanda bakpulvret med mjölet och tillsätt det i degen.
- Ställ in degen i kylskåpet för att kyla i ca en timme.
- Smörj metallformarna och tryck ut degen i botten och runt kanterna.
- Ställ in dem i kylen medan du gör fyllningen.
- Fyllning
- Förbered fyllningen genom att vispa smöret tills det är mjukt.
- Tillsätt socker, mandelpulver och ägg, vispa äggen ett i taget.
- Blanda bakpulvret med mjölet och vispa in mjölet i degen.
- Bred ett tunt lager sylt ovanpå bottnarna.
- Skeda över fyllningen så att grytorna fylls.
- Grädda i 200°C på nedre falsen i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut bakverken ur formarna när de svalnat något.
- Glasyr
- Blanda ingredienserna till glasyren till en jämn massa.
- Fördela på de svalnade bakverken med en sked eller spritspåse.