Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria karelska pajer från mörk mjölblandning

Glutenfria karelska pajer från Dark Flour Puree

Glutenfria karelska pajer från Dark Flour Puree

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.7 från 7 röster
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Fyllning
  • Förbered först fyllningen. Rör ner riset i det kokande vattnet och koka i 10 minuter.
  • Tillsätt mjölken och låt gröten sjuda långsamt i 30 minuter, rör om då och då längs botten.
  • Låt fyllningen sjuda under lock i 10 minuter.
  • Smaka av gröten med salt och kyl ner den.
  • Göra pajer:
  • Blanda salt, mjöl och smör i det kalla vattnet med en trägaffel under kraftig vispning.
  • Knåda degen tills den är smidig och fast.
  • Om du har en maskin för alla ändamål tillgänglig, använd den för att göra degen från grunden.
  • Låt degen vila, inslagen i plast, i minst 15 minuter.
  • Dela degen i tre delar. Kavla ut degen till en ca 1/2 cm tjock skiva.
  • Använd ett dricksglas för att trycka in plattan i kakorna.
  • Lägg kakorna i staplar om sex stycken så att de inte torkar ut.
  • Täck över staplarna med ett bakplåtspapper.
  • Kavla ut kakorna med en pajplatta till tunna runda eller ovala former.
  • Lägg skalen ovanpå varandra och strö rismjöl emellan.
  • Täck över staplarna med en trasa. Fyll skalen så snart som möjligt för att förhindra att de klibbar ihop.
  • Lägg skorporna på ett bakplåtspapper, fördela en sked fyllning i mitten av skorpan (1 cm tjockt lager fyllning) och lämna 2 cm tomt utrymme runt kanterna på skorpan.
  • Vik de motsatta kanterna över fyllningen och skrynkla ihop pajerna med pekfingrarna.
  • Lägg över pajen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Förbered pajerna från den andra degbiten enligt anvisningarna 3-8 och gör samma sak med den sista degbiten medan den andra satsen gräddas.
  • Grädda pajerna i 275 grader i ca 15 minuter.
  • Smörj pajerna med smält smör blandat med en skvätt vatten.
  • Lägg de varma pajerna i en skål ovanpå varandra och täck med bakplåtspapper och en duk.

3 kommentarer

  1. Dotter överraskade mamma med glutenfri karjalanpiirakami hel 10. Första gången karjalanpiirakami bakades med mörk mjölblandning och smaken blev god. Skulle rekommendera till andra bagare👍.

    1. Hej Jaska,
      Mängden mjöl som används i desimitos kan variera något beroende på bagaren och mjölets vattenabsorptionsförmåga kan variera från en skörd till en annan. Det som är bra med pajdegar är att du kan tillsätta vatten om det behövs eller tillsätta mjöl om degen är för lös.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.