Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria kanelsockerdonuts
Glutenfria munkar med kanelsocker
Publicerad på
Glutenfria munkar med kanelsocker
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
7
minuterIngredienser
- Deg
0,5 dl olja
1 dl lime whisky
1 ägg
1 dl finsocker
0,5 tsk salt
2,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
0,5 tsk soda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
- Dekoration
100 g smör
2 dl fint socker
2 tsk kanel
Beredning
- Deg
- Blanda olja, vissy, ägg och socker i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen. Rör om för att kombinera.
- Skeda över degen i en spritspåse eller fryspåse och klipp upp hörnet.
- Smörj munkformen med fett. Tryck in degen i hålen i munkskalet ungefär halvvägs upp.
- Baka i ugnen i 200°C i ca 7 minuter. Ytan ska förbli ljus i färgen.
- Dekoration
- Blanda socker och kanel i en annan skål. Smält smöret.
- Doppa snabbt munken i smör på båda sidor och rulla den sedan omedelbart i kanelsocker.
Jag söker febrilt efter ett recept på glutenfria munkar som är tillagade i olja. Kan du snabbt hjälpa till?
Irja
Hej Irja,
Tyvärr har vi bara instruktioner för ugnsbakade munkar. Du kan hitta några instruktioner online.