Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska örtostrullar
Glutenfria och veganska örtostrullar
Publicerad på
Glutenfria och veganska örtostrullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
10
minuterGlutenfria och veganska örtostrullar är det perfekta, salta biten till jul. Se till att du har gott om läckra rullar till alla, eftersom de snabbt kan försvinna från tallriken.
Ingredienser
- Deg
5 dl (325 g) Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar
1 pss (11 g) torrjäst
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl glutenfri växtbaserad dryck, t.ex. havredryck
80 g smält margarin
+ mer margarin för att smörja pannan
- Fyllning
100 g vegansk färskost (kontrollera att den är glutenfri)
100 g vegansk riven ost
2 msk färsk hackad rosmarin
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk Dijon-senap
malen svartpeppar
+ växtbaserad dryck för att smörja rullarna
Beredning
- Blanda torrjästen med en liten mängd Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar. Blanda resten av mjölet och saltet. Värm havredryck till 42°C och rör ner sockret och bullmjölsblandningen med torrjästen.
- Låt dra i cirka ett par minuter.
- Börja med resten av mjölet och avsluta med det smälta smöret. Använd en visp med degkrokar eller en elektrisk mixer och blanda degen i ett par minuter tills den lätt lossnar från skålens sidor.
- Täck över skålen och låt degen jäsa i 30 minuter på en varm plats.
- Förbered fyllningen genom att vispa färskosten. Tillsätt riven ost, örter, Dijon och svartpeppar och blanda med en slev tills den är slät.
- Värm ugnen till 225°C och smörj kakformens hålrum med margarin.
- Kavla ut degen på en mjölad yta till en skiva som är ca 35 x 45 cm. Lägg små klickar av fyllningen jämnt på skivan, sprid ut dem något och se till att degen inte går sönder. Kavla ut degplattan och skär 12 små rullar.
- Lägg de små rullarna i en muffinsform och pensla med havremjöl. Grädda i ca 10-12 minuter eller tills rullarna är lätt gyllene.
- Låt rullarna svalna något före servering, eftersom fyllningen kan vara rinnig till en början. Den kommer att stelna när den svalnar.
Servera glutenfria och veganska örtostrullar med salladsdressing. Tiina Strandberg |My Berry Forest