Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat

Gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat

Gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

10

minuuttia

Gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat ovat täydellinen suolapala vaikka pikkujouluihin. Herkullisia rullia kannattaa varata reilusti jokaiselle, sillä ne saattavat kadota nopeasti parempii suihin.

Ainekset

  • Taikina
  • 5 dl (325 g) Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 3 dl gluteenitonta kasvipohjaista juomaa esim. kaurajuoma

  • 80 g sulatettua margariinia

  • + lisää margariinia vuoan voiteluun

  • Täyte
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa (tarkista, että on gluteeniton)

  • 100 g vegaanista juustoraastetta

  • 2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia

  • 2 tl kuivattua timjamia

  • 1 tl kuivattua basilikaa

  • 1 tl Dijon sinappia

  • rouhittua mustapippuria

  • + kasvipohjaista juomaa rullien voiteluun

Valmistus

  • Sekoita kuivahiiva pieneen määrään Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta. Sekoita loput jauhot ja suola yhteen. Lämmitä kaurajuoma 42 asteiseksi ja sekoita joukkoon sokeri sekä pullajauhoseos, jonka joukkoon on sekoitettu kuivahiiva.
  • Anna tekeytyä noin parin minuutin ajan.
  • Alusta loput jauhot sekaan ja lopuksi sulatettu voi. Sekoita taikinaa vatkaimella taikinakoukuilla tai yleiskoneella pari minuuttia, kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoista.
  • Peitä kulho ja anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
  • Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto vatkaimella. Lisää joukkoon juustoraaste, yrtit, Dijon ja mustapippuri ja sekoita kauhalla tasaiseksi.
  • Lämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele kuppikakkuvuoan kolot margariinilla.
  • Kauli valmis taikina jauhotetulla alustalla n. 35 x 45 cm kokoiseksi levyksi. Laita pieniä nokareita täytettä tasaisesti levylle ja levitä hieman varoen rikkomasta taikinaa. Rullaa taikinalevy ja leikkaa siitä 12 pikkurullaa.
  • Asettele pienet rullat kuppikakkuvuokaan ja voitele kaurajuomalla. Paista noin 10-12 minuuttia tai kunnes rullat saavat hieman kultaista väriä.
  • Anna rullien jäähtyä hieman ennen tarjoilua, sillä täyte voi olla aluksi valuvaa. Se jähmettyy jäähtyessään.
  • Tarjoile gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat salaattikranssin kanssa.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.