Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat
Gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
10
minuuttiaGluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat ovat täydellinen suolapala vaikka pikkujouluihin. Herkullisia rullia kannattaa varata reilusti jokaiselle, sillä ne saattavat kadota nopeasti parempii suihin.
Ainekset
- Taikina
5 dl (325 g) Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl gluteenitonta kasvipohjaista juomaa esim. kaurajuoma
80 g sulatettua margariinia
+ lisää margariinia vuoan voiteluun
- Täyte
100 g vegaanista tuorejuustoa (tarkista, että on gluteeniton)
100 g vegaanista juustoraastetta
2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
2 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl Dijon sinappia
rouhittua mustapippuria
+ kasvipohjaista juomaa rullien voiteluun
Valmistus
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään Viljatuotteen gluteenitonta pullajauhoseosta. Sekoita loput jauhot ja suola yhteen. Lämmitä kaurajuoma 42 asteiseksi ja sekoita joukkoon sokeri sekä pullajauhoseos, jonka joukkoon on sekoitettu kuivahiiva.
- Anna tekeytyä noin parin minuutin ajan.
- Alusta loput jauhot sekaan ja lopuksi sulatettu voi. Sekoita taikinaa vatkaimella taikinakoukuilla tai yleiskoneella pari minuuttia, kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoista.
- Peitä kulho ja anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
- Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto vatkaimella. Lisää joukkoon juustoraaste, yrtit, Dijon ja mustapippuri ja sekoita kauhalla tasaiseksi.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele kuppikakkuvuoan kolot margariinilla.
- Kauli valmis taikina jauhotetulla alustalla n. 35 x 45 cm kokoiseksi levyksi. Laita pieniä nokareita täytettä tasaisesti levylle ja levitä hieman varoen rikkomasta taikinaa. Rullaa taikinalevy ja leikkaa siitä 12 pikkurullaa.
- Asettele pienet rullat kuppikakkuvuokaan ja voitele kaurajuomalla. Paista noin 10-12 minuuttia tai kunnes rullat saavat hieman kultaista väriä.
- Anna rullien jäähtyä hieman ennen tarjoilua, sillä täyte voi olla aluksi valuvaa. Se jähmettyy jäähtyessään.
- Tarjoile gluteenittomat ja vegaaniset yrttijuustorullat salaattikranssin kanssa.
Tiina Strandberg | My Berry Forest